АЏ е осумгодишен технолошки ентузијаст кој вози огромен камион Блејз. Двајцата одат на авантури што ја истражуваат физиката, решаваат проблеми низ научно истражување и математика и откриваат делови потребни за да работат некои технологии.
„Блејз и чудовишните машини“ е интерактивна анимирана предучилишна серија што ги воведува гледачите во возбудливиот свет на науката, технологијата, инженерството и математиката (НТИМ). Првата предучилишна емисија на ТВ што целосно ги покрива сите полиња на НТИМ во секоја епизода, „Блејз и чудовишните машини“ ги следи неверојатниот чудовиштен камион Блејз и осумгодишниот возач АЏ. Заедно, Блејз и АЏ одат на авантури низ кои ја истражуваат физиката и како се движат работите, решаваат проблеми низ научно истражување и математика и откриваат делови потребни за да работат секојдневните технологии. Секоја епизода е полна со акција и исто така е исполнета со чудовишни камиони, физички хумор и оригинални песни со текстови кои имаат акцент на концептот НТИМ, од лепливост, триење, сила, траекторија до магнетизам.

Се прикажува на каналите:

Nick Jr.  Nickelodeon RS  

Следна епизода:

денес
20:45
Блејз и Велике машине 3, Еп. 17, Трка за Златним Благом
денес
21:10
Блејз и Велике машине 3, Еп. 18, Потреба за Ужареном Брзином
денес
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 8, Служба за Вучу
денес
04:15
Блејз и Велике машине 5, Еп. 17, Породица Блејз
Утре
08:45
Блејз и Велике машине 3, Еп. 17, Трка за Златним Благом
Утре
09:05
Блејз и Велике машине 3, Еп. 18, Потреба за Ужареном Брзином
Утре
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 10, Животињско Острво
Утре
16:15
Блејз и Велике машине 5, Еп. 18, Хероји видео игре
Утре
20:45
Блејз и Велике машине 3, Еп. 19, Победи Варалицу
Утре
21:10
Блејз и Велике машине 3, Еп. 20, Спасавање и Тркање
Утре
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 10, Животињско Острво
Утре
04:15
Блејз и Велике машине 5, Еп. 18, Хероји видео игре
Утре
05:21
Блејз и Велике машине 6, Еп. 1, Велики шлепер спасава дан
сабота
08:45
Блејз и Велике машине 3, Еп. 19, Победи Варалицу
сабота
09:05
Блејз и Велике машине 3, Еп. 20, Спасавање и Тркање
сабота
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 12, Велика Мравантура
сабота
16:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 7, Такмичење на градилишту
сабота
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 1, Роботска моќ
сабота
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 2, Камповање породице Краставчиќ
недела
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 12, Велика Мравантура
недела
04:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 7, Такмичење на градилишту
недела
05:21
Блејз и Велике машине 6, Еп. 2, Невероватна Маца каскадер
недела
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 1, Роботска моќ
недела
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 2, Камповање породице Краставчиќ
недела
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 14, Припрема, позор, ричи!
недела
16:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 7, Такмичење на градилишту
недела
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 3, Кокошји циркус
недела
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 4, Нинџа Блејз
понеделник
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 14, Припрема, позор, ричи!
понеделник
04:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 7, Такмичење на градилишту
понеделник
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 3, Кокошји циркус
понеделник
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 4, Нинџа Блејз
понеделник
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 16, Брзи Дyугари
понеделник
16:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 1, Велики шлепер спасава дан
понеделник
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 5, Супервелика награда
понеделник
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 6, Разбијање леда
вторник
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 16, Брзи Дyугари
вторник
04:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 1, Велики шлепер спасава дан
вторник
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 5, Супервелика награда
вторник
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 6, Разбијање леда
вторник
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 18, Потреба за Ужареном Брзином
7.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 2, Невероватна Маца каскадер
7.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 7, Роботи спасавају
7.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 8, Тираноусауруси у невољи
8.12.21
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 18, Потреба за Ужареном Брзином
8.12.21
04:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 2, Невероватна Маца каскадер
8.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 7, Роботи спасавају
8.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 8, Тираноусауруси у невољи
8.12.21
12:20
Блејз и Велике машине 3, Еп. 20, Спасавање и Тркање
8.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 3, Дино трка
8.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 9, Ќуфтасти неред
8.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 10, Роботи у свемиру
9.12.21
00:25
Блејз и Велике машине 3, Еп. 20, Спасавање и Тркање
9.12.21
04:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 3, Дино трка
9.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 9, Ќуфтасти неред
9.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 10, Роботи у свемиру
9.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 2, Камповање породице Краставчиќ
9.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 4, Сер Блејз и једнорог
9.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 11, Моќне гуме
9.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 12, Снежни обрачун
10.12.21
00:25
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 2, Камповање породице Краставчиќ
10.12.21
04:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 4, Сер Блејз и једнорог
10.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 11, Моќне гуме
10.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 12, Снежни обрачун
10.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 4, Нинџа Блејз
10.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 5, Трка до Небеске планине
10.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 13, Граѓевинска дружина спасава
10.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 14, Полицајац Блејз
11.12.21
00:25
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 4, Нинџа Блејз
11.12.21
04:15
Блејз и Велике машине 6, Еп. 5, Трка до Небеске планине
11.12.21
05:21
Блејз и Велике машине 6, Еп. 3, Дино трка
11.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 13, Граѓевинска дружина спасава
11.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 14, Полицајац Блејз
11.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 6, Разбијање леда
11.12.21
16:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 8, Јурњава за штенетом
11.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 15, Летеќи лав
11.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 17, Краљевско спасавање
12.12.21
00:25
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 6, Разбијање леда
12.12.21
04:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 8, Јурњава за штенетом
12.12.21
05:21
Блејз и Велике машине 6, Еп. 4, Сер Блејз и једнорог
12.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 15, Летеќи лав
12.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 17, Краљевско спасавање
12.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 8, Тираноусауруси у невољи
12.12.21
16:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 8, Јурњава за штенетом
12.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 18, Блејз и чаробни дух из лампе
12.12.21
21:10
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 19, Изазов сто јаја
13.12.21
00:25
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 8, Тираноусауруси у невољи
13.12.21
04:15
Блејз и велике машине 6, Еп. 8, Јурњава за штенетом
13.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 18, Блејз и чаробни дух из лампе
13.12.21
09:05
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 19, Изазов сто јаја
13.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 10, Роботи у свемиру
13.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 3, Еп. 8, Служба за Вучу
13.12.21
20:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 20, Поноќна трка
13.12.21
21:10
Блејз и Велике машине 5, Еп. 1, Еј-Џеј спасава
14.12.21
00:25
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 10, Роботи у свемиру
14.12.21
04:15
Блејз и Велике машине 3, Еп. 8, Служба за Вучу
14.12.21
08:45
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 20, Поноќна трка
14.12.21
09:05
Блејз и Велике машине 5, Еп. 1, Еј-Џеј спасава
14.12.21
12:20
Блејз и Велике Машине 4, Еп. 12, Снежни обрачун
14.12.21
16:15
Блејз и Велике машине 3, Еп. 9, Ухвати Торту
ПРЕПОРАКИ
 • Титани тинејџери, одиме! (2013)

  денес
  image
  Мали Титани Напред на комичан начин добијају увид у животе суперхероја. Глеаоци ќе коначно имати прилику да виде како живе суперхероји тинејџери. Мали Титани:...
 • АЛВИННН!!! и веверице (2015)

  денес
  image
  Сувремена верзија (2015.) истоимене серије из 1983. Ријеч је о анимираној комедији о самохраном оцу Давиду Севиллеу који је посвојио - три вјеверка. Синови га...
 • Прасенцето Пепа (2004)

  денес
  image
  Анимираната серија го следи прасенцето Пепа кое живее со својот помал брат Џорџ, со мајката Прасица и со таткото Прасе. Омилените работи на Пепа се играње игри,...
 • Лоонеy Тунес клинци (2002)

  денес
  image
  The characters of looney tunes are all babies and live with granny.
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.