Во серијата настапуваат пингвините од филмот Мадагаскар, а главниот лик е:
Капетанот, кој ја предводи пингвинската војска, воедно им помага на своите војници да се подготват што подобро за задачите кои им претстојат и за него не постојат нерешливи проблеми.
Ковалски е најумниот, тој постојано измислува изуми кои и помагаат на војската совршено да функционира во сите воени задачи и вежби.
Војникот е најмлад, најемотивен, но и најслаб по чин во четата, кого сите ликови го исмејуваат.
Рико е тотално откачен и непредвидлив, кој многу сака да ги разнесува работите во воздух, а негови омилени звуци се звуци на бомба.
Ова се четирите главни лика од њујоршката зоолошка градина кои се обучени
за специјални боречки, а и други вештини, со чија помош одржуваат ред во градината.
Најголем непријател им е откачениот мајмун Џулијан- самопрогласен крал од неговиот род, а негови потчинети мајмуни му се Морис и Морт, кои сакаат само да се глупираат и не почитуваат никакви правила.
Џулијан е спореден лик кој секогаш им се потсмева на пингвините и секогаш сака да се жали на нивна сметка..
Алис е чуварка на зоолошката градина која ги мрази пингвините и не ја сака својата работа...
Серијата е работена во извонредна компјутерска анимација, изобилува со многу гестикулации и вербален хумор, а сите ликови се неодоливо слатки, шармантни и смешни.

Се прикажува на каналите:

Nicktoons  

Беше на каналите:

RTL Kockica  RTL  MRT1  

Следна епизода:

Утре
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 24, Шврќа / Зоо-визија
Утре
07:05
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 25, Змијурина / Соко и снешко
Утре
00:30
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 27
Мржња на први поглед / Невоље с Мрчом
Утре
00:55
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 28
недела
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 26
Пингвин са насловне стране / Освета њорке
недела
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 1
Цревена веверица / И време је веќ било
понеделник
00:30
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 29
понеделник
00:55
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 30
понеделник
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 1, Марлерина / Мајчинска љубав
понеделник
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 2, Кабум и калудак / Кацига
понеделник
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 21, Моја десна рука / Одлив мозга
понеделник
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 22
Слаткатастрофа / Краљ Џулијан на дан
вторник
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 2, Харинга за Мајора / Лети перје
вторник
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 3, Пусти бубе на миру / Екскурзија
вторник
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 23, Ујка Најџел у посети / Морис у миру
вторник
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 24, Смртоносни плашт / Укроќени Шпира
27.10.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 3, Операција: Џиновски плави мехур
27.10.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 4, Гаторама / Кад те голуб нациља
27.10.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 25, У новом комшилуку / Рибље лудило
27.10.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 26, Буци-бици пингвин / Змијска паника
28.10.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 4, Мачја љубав / Акција-реакција
28.10.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 6, Ноќ за дан / Чврст стисак
28.10.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 27
Мржња на први поглед / Невоље с Мрчом
28.10.21
11:45
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 28
29.10.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 5
Психо кока / Лемур који је имао палчеве
29.10.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 7, Не пипај / Твдокорни Јајцек
29.10.21
11:20
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 29
29.10.21
11:45
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 30
30.10.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 8, Пожели жељу / Апролили
30.10.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 9, Ќао, Луче! / Право у штампу
31.10.21
00:30
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 31
31.10.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 32
Много опасна ноќ игара / Улични пси и мачке
31.10.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 10, Операција: Шуга / Паклена макина
31.10.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 11
Мистер Фрак / Опстанак у бетонској џунгли
1.11.21
00:30
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 33
Кратка пауза / Наш човек у Грфурџикистану
1.11.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 34
Повратак освете др. Дисаљке - први и други део
1.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 6
Лакрдија на леду / Обрачун на осамнаестој рупи
1.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 12, Другар из кутије / Јазавичји понос
1.11.21
11:20
Пингвини са Мадагаскара 2, Еп. 31
1.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 32
Много опасна ноќ игара / Улични пси и мачке
2.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 7
Прави краљ / Војник у фабрици чоколадица
2.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 13, Опасан проналазак / У колевци
2.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 33
Кратка пауза / Наш човек у Грфурџикистану
2.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 34
Повратак освете др. Дисаљке - први и други део
3.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 15, План рада / Вруќи лед
3.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 16, Крици и шапутања / Опасно четкање
3.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 35
Повратак освете др. Дисаљке - треќи и четврти део
3.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 36
Осеќај у стомаку / Записи из луднице
4.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 17, Инвазија / Друга видра
4.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 18, Повратак Шинтера Икс / Љубав боли
4.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 37, Операција: Јужни пол
4.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 38, Поноќни нинџа / Најбоља дадиља
5.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 19
Операција: добро дело / До последњег чипса
5.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 20, Како са кенгуром / Пацовијада
5.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 39, Велика сеоба / Угрожена врста
5.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 1, Марлерина / Мајчинска љубав
6.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 21, Моја десна рука / Одлив мозга
6.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 22
Слаткатастрофа / Краљ Џулијан на дан
7.11.21
00:30
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 35
Повратак освете др. Дисаљке - треќи и четврти део
7.11.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 36
Осеќај у стомаку / Записи из луднице
7.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 23, Ујка Најџел у посети / Морис у миру
7.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 24, Смртоносни плашт / Укроќени Шпира
8.11.21
00:30
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 37, Операција: Јужни пол
8.11.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 38, Поноќни нинџа / Најбоља дадиља
8.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 26, Буци-бици пингвин / Змијска паника
8.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 27
Мржња на први поглед / Невоље с Мрчом
8.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 2, Харинга за Мајора / Лети перје
8.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 3, Операција: Џиновски плави мехур
9.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 8
Најбољи непријатељи / Повратак браќе Бајиќ
9.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 9, Операција: Једнорог апокалипса
9.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 4, Мачја љубав / Акција-реакција
9.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 5
Психо кока / Лемур који је имао палчеве
10.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 10, За жир више / Терор са Мадагаскара
10.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 11, Најбоље банане / Т.И.Л.К.
10.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 6
Лакрдија на леду / Обрачун на осамнаестој рупи
10.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 7
Прави краљ / Војник у фабрици чоколадица
11.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 12, Одисеја у свемиру 2013 / Снегогедон
11.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 13, Тунел љубави / Мајор зна посао
11.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 8
Најбољи непријатељи / Повратак браќе Бајиќ
11.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 9, Операција: Једнорог апокалипса
12.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 14, Пингвин који ме је волео
12.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 15
Тегла с кликерима / Повратак Макса Максимуса
12.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 10, За жир више / Терор са Мадагаскара
12.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 11, Најбоље банане / Т.И.Л.К.
13.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 2
Уплетени у мрежу / Будала плаве крви
13.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 3, Лансирање / Духови у Зоо-врту
14.11.21
00:30
Пингвини с Мадагаскара 2, Еп. 39, Велика сеоба / Угрожена врста
14.11.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 1, Марлерина / Мајчинска љубав
14.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 4
Плишани кошмар / Среќан вам дан краља Џулијана!
14.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 5
Родитељски јајстинкт / Напад и батерије
15.11.21
00:30
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 2, Харинга за Мајора / Лети перје
15.11.21
00:55
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 3, Операција: Џиновски плави мехур
15.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 6
Пингвин увек побеѓује / Стопала од две стопе
15.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 7, Скривени / Повратак краља
15.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 12, Одисеја у свемиру 2013 / Снегогедон
15.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 13, Тунел љубави / Мајор зна посао
16.11.21
06:45
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 8
Последњи круг у врту / Кад пингвин пегла
16.11.21
07:05
Пингвини с Мадагаскара 1, Еп. 9, Нема рибе / Чудо на леду
16.11.21
11:20
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 14, Пингвин који ме је волео
16.11.21
11:45
Пингвини с Мадагаскара 3, Еп. 15
Тегла с кликерима / Повратак Макса Максимуса
ПРЕПОРАКИ
 • Острво Пафина (2015)

  денес
  image
  На једном прелепом острву сестра и брат са својим пријатељима животињама решавају свакодневне предшколске изазове и помажу у свакој невољи.
 • Биди кул, Скуби Ду! (2015)

  денес
  image
  По завршувањето на средното школо, нашите херои ги чека последното лето кое ќе го поминат патувајќи со Мистериозната машина барајќи забава и авантура. Но...
 • Радознали Џорџ (2006)

  денес
  image
  Штааааааа? Мајмун неваљалац? Али немојте одмах да помишљате на најгоре! Џорџ, поред тога што сјајно забавља све чланове своје породице, има и много корисних...
 • Мартин Морнинг (2003)

  денес
  image
  Martin Morning who wakes up every morning at 7:30a.m and turns into a different type of character - from a robot, to a millionaire, to a wizard, to a superhero.
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.