НОВОСТИ Страница 1

Samsung Galaxy A14 5G: odličan pametni telefon dostupan za oko 200 eura!

• сабота 21:24

Kada pogledate tržište pametnih telefona, čini se da njime dominiraju igrači velikih imena i vodeći uređaji visoke klase.
No uz tu kvalitetu dolazi i cijena, koja je nesumnjivo visoka. Koliko god izvrsni bili telefoni poput Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max, za veliku većinu korisnika oni su nedostupni baš zbog te cijene. Zato tu postoje uređaji srednjeg i nižeg razreda, kao što je na primjer, Samsungov Galaxy A14 5G.

Project Q je Sonyjev novi prijenosni uređaj za igranje s naglaskom na streaming

• петок 20:25

Sony je na PlayStation Showcaseu predstavio dosta novih igara. Tako smo npr. vidjeli Alan Wake 2, Assassin’s Creed Mirage, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Marvel’s Spider-Man 2, no vremena je bilo i za najavu nove prijenosne konzole – Project Q. Project Q je uređaj namijenjen za streaming igara sa PS5 konzole putem Remote Play funkcije (igre će morati biti instalirane na konzoli). Znači, Project Q vam neće omogućiti nativno pokretanje igara, već ćete morati biti stalno povezani na Wi-Fi kako biste streamali.

BH Telecom dobitnik nagrade VMware Cloud Verified Award 2023

• петок 14:00

Kompanija BH Telecom posebnu pažnju posvećuje praćenju aktuelnih trendova iz oblasti modernih tehnologija nastojeći svojim korisnicima osigurati dostupnost svih noviteta na tržištu. Tako je i cloud computing već uveliko prisutan u redovnoj ponudi usluga koje BH Telecom pruža svojim korisnicima.

Poseban fokus konferencije bio je na Tesla klima uređajima i toplotnim pumpama Tesla, poznati brend potrošačke elektronike, održao je svoju prvu poslo

• петок, 26 мај 2023 13:37

Velika trodnevna poslovna konferencija u oblasti potrošačke elektronike održana je u hotelu Termag na Jahorini, od 24. do 26. maja
Tesla, poznati brend potrošačke elektronike, organizovao je svoju prvu veliku poslovnu konferenciju u Bosni i Hercegovini.
Tokom trodnevnog događaja, predstavnici kompanije Comtrade Distribution, koji stoje iza brenda Tesla, okupili su poslovne partnere, telekom i kablovske operatere, maloprodaju, servisere uređaja, zaposlene i stručnjake iz industrije kako bi razmijenjivali znanje i iskustva o inovativnim tehnologijama i proizvodima ovog brzo rastućeg brenda.

Orby Elevate se odlučio za Eutelsat

• петок, 26 мај 2023 12:29

Orby Elevate je odabrao Eutelsat 117 West A za distribuciju svojih prvih glavnih glavnih DTH TV servisa na engleskom jeziku u SAD-u.
Orby Elevate nudi kombinaciju sekularnih i vjerskih video usluga korisnicima sa sjedištem u SAD-u. Smješten na 116,8 stepeni zapadno, Eutelsat 117 West A odlikuje se najsavremenijom tehnologijom koja pruža hemi pokrivenost u C i Ku bendovima, kao i regionalnu pokrivenost velike snage u Ku-bandu iznad Sjeverne i Južne Amerike.

Aktiviranje STB-a narasti na 3.166.461 za južnoafrički Openview

• петок, 26 мај 2023 10:20

eMedia sa ponosom objavljuje stabilan set rezultata za finansijsku godinu koja se završila 31. marta 2023. godine.
Otvori pregled
Ova DTH jedinica poslovanja činila je 23,8% prihoda od oglašavanja u iznosu od 501,3 miliona rupija, što je povećanje u odnosu na 468,7 miliona u prethodnoj godini. Profitabilnost u jedinici je zadržana sa troškovima sadržaja za fiskalni iznos koji je vezan na 381,0 miliona RSD.

ViX premium tier pridružuje se liniji pretplate Roku

• петок, 26 мај 2023 09:55

TelevisaUnivision, koja tvrdi da je vodeća svetska kompanija za medije i sadržaje na španskom jeziku, preuzela je premijum nivo svog ViX striming servisa u Premium Subscriptions sekciju Roku TV striming platforme u SAD-u.
ViX premium sadrži biblioteku sadržaja originalno proizvedenih na španskom, u različitim žanrovima i formatima, uključujući filmove, serije, novele, stvarnost, muzičke pipke, vijesti uživo i sport.

Orby Elevate odabrao EUTELSAT za DTH TV distribuciju u SAD-u

• петок, 26 мај 2023 09:15

Orby Elevate bira EUTELSAT 117 West A za DTH TV distribuciju širom SAD-a
Korišćenje regionalne pokrivenosti satelita
Tehnološka prednost i konkurentnost satelitskih rješenja za DTH distribuciju
PARIZ — Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavljuje da je Orby Elevate odabrao satelit EUTELSAT 117 West A za distribuciju svojih prvih glavnih mainstream TV servisa na engleskom jeziku Direct-to-Home (DTH) u Sjedinjenim Državama.

Microsoft je i dalje najveća softverska kompanija

• петок, 26 мај 2023 07:52

Softver je toliko važan za funkcioniranje tehnologije svuda oko nas da je nemoguće zamisliti moderni svijet bez svih tih linija koda koji upućuju mašine (a sve više i ljude) šta da rade, kada i često kako to učiniti.
Budući da je softver kompjuterski kod, može se reproducirati uz zanemarljiv marginalni trošak a softverske aplikacije su korisnije kada se široko koriste, što industriju čini posebno sklonom velikim mrežnim efektima.

Почеток « 1 2 3 ... 226 227 228 » Крајот

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.