Почетком треќе деценије XXИ века, експлозија експерименталне хиперсвемирске капије разорила је део Месеца запљуснувши Земљу јаком дозом радијације и остављајуќи за собом појас астероида. Стравични биланс био је преко четири милијарде погинулиг. Употребом исте технологије која је и довела до катаклизме, избеглице масовно напуштају Земљу притом колонизујуќи добар део Соларног система.
Радња серије почиње 2071. године, у време када напредне хиперсвемирске капије представљају добро разраѓену машинерију која се налази у свакодневној употреби а Марс представља средишњу тачку људске цивилизације. Меѓупланетарни мафијашки синдикати утицајем досежу чак до влада и соларног интерпола чиме ограничавају ефикасност у борби против криминала. Као последица тога, све је веќа популарност система уцењих глава какав је примењиван на дивљем западу и стотине хиљада људи постају ловци на главе, познати као "каубоји".
Посаду свемирског брода Бибапа сачињавају двојица таквих каубоја који у потрази за уцењенима путују широм соларног система. Џет Блек је власник брода а његов пословни партнер, Спајк Спигел, представља свестраног борца. Током бројних путовања, посада брода полако добија нове чланове што Џет и Спајк не прихватају увек са одобравањем.
Серија се састоји од 26 епизода и једног дугометражног филма. Бројне фанове обрадовала је вест да ќе 2011. године серија добити наставак у виду филма у којем ќе улогу Спајка тумачити Кеану Реевес.

Препораки
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
  • Црнобрадиот (2014)

    image
    Радња се одвија током 10 златних година гусарства измеѓу 1715. и 1725. године, а прати најпознатије гусаре света који оснивају своју одметничку нацију Њу...
  • 911 (2018)

    image
    Драма која прати ужурбане животе и каријере припадника хитних служби, полицајаца, ватрогасаца и хитне помоќи, људи који ризикују своје животе како би спасли туѓе.
  • Zorro: The Chronicles (2015)

    image
    Серија представља тинејџера Дон Дијега, који се суочава са највеќим животним изазовом бореќи се за правду против бројних безобзирних тирана! Тако се раѓа...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.