Серијата прикажува жена која е присилена да живее како конкубина во едно фундаменталистичко теократско диктаторство во блиската иднина, во тоталитарната држава Гилед, поранешните САД, каде што женските права во основа не постојат.
Адаптирана според класичниот роман на Маргарет Етвуд, „Приказната на робинката“ е приказна за животот во дистопичната држава Гилед, која е тоталитарно општество во поранешните САД. Соочувајќи се со еколошки катастрофи и со намален наталитет, во Гилед владее изопачен фундаментализам со милитаристички став за „враќање кон традиционалните вредности“. Како една од малкуте преостанати плодни жени, Офред (Елизабед Мос) е робинка во куќата на Командантот, припаѓајќи на кастата жени кои се присилени да бидат сексуални робинки за последниот очајнички обид повторно да се насели светот. Во ова ужасно општество, Офред мора да се снаоѓа во средината во која живеат командантите, нивните сурови сопруги и другите домашни помошнички, каде што секој може да е шпион на државата. Таа го прави сето тоа само за да преживее и да ја најде ќерка си која ѝ била одземена. Еп. 1 Офред е една од неколкуте плодни жени познати како „помошнички“ во репресивната Република Гилеад. Таа се бори да преживее како репродуктивен сурогат за еден моќен командант и неговата злобна жена.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.