Њемачка серија ГОРСКИ ЛИЈЕЧНИК доноси узбудљиве пустоловине лијечника и горских спасавалаца који у прекрасним, али и опасним планинским амбијентима прискачу у помоќ људима који су се затекли у најразличитијим опасним ситуацијама. Узбудљиве акције спашавања у серији су комбиниране с дирљивим обитељским причама, а серија је снимана у величанственој, нетакнутој природи аустријских Алпа.
Редатељ Аxел де Роцхе каже: "То је драматична и визуално узбудљива комбинација осјеќаја, крајолика и изванредних глумаца". Нема бољег мјеста од планина за живот без свакодневне буке и стреса. Но како се ондје живи? Питајте др. Мартина Грубера који је побјегао од, како он каже, укочене атмосфере и сухопарности свога роднога града у Алпама прије много година. Кад се вратио у Еллмау на мајчин 65. роѓендан, запрепастио се чувши да је умрла његова некадашња љубав која се послије његова одласка удала за његова брата Ханса.
Пријатељ Мартинова оца жели да Мартин преузме његову ординацију, али Мартина ништа не задржава у Еллмауу. Па чак ни његов увријеѓени брат, шеф горске службе спашавања. Но Мартин открива да је његова једанаестогодишња неќакиња заправо његова кќи - а то је довољан разлог да се предомисли и одлучи остати. Поставши изненада отац, Мартин сад треба упознати своју тек откривену кќер. Својски се труди да стекне њезино повјерење и љубав иако то значи истјерати брата који остаје Лиллин "други" отац. То је велики изазов и један од облика модернога живота који улази у живот горштака. Тај изазов мијеша строге осјеќаје с лежерним хумором.
Горштаци ќе бити спас, мисли Мартин. Но на погрешноме је трагу јер ту има свакојаких болести које треба лијечити и опасних ситуација с којима се мора суочити. Он и Ханс стално рискирају живот како би спасили жртве несреќа у планинама или планинаре заробљене у изненадним олујама. Но највеќи је изазов наќи "болест која се крије иза болести" у његових болесника. У брдима лијечник има више времена и слуша позорно прије него што постави дијагнозу.

Беше на каналите:

ZDF  HTV1  Anixe HD Serie  

Препораки
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Призори из брачног живота (2002)

    image
    Драмска серија редитеља Данила Вукотиќа у којој главе улоге играју Милица Милша, Марко Живиќ, Милан Чучиловиќ...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.