Томмy Цаффее цијењени је политичар и угледни граѓанин чија је политичка каријера у самом успону. Његов брат Мицхаел је мафијаш који је прије седам година побјегао из Хилла, ирске радничке четврти у Провиденцеу како би спасио главу од Паттyја, мафијашког босса који га је хтио убити. Радња прве епизоде започиње Паттyјевом смрќу и Мицхаеловим повратком у Хилл, што узбурка животе Томмyја и његове обитељи, али и читаве локалне мафије. И док братов повратак сигурно неќе проќи без посљедица по Томмyјеву политичку каријеру, Мицхаел ќе обновити старе гангстерске везе урањајуќи поновно у свијет поsемља. Томмyјева супруга Еилеен, пак, скрива двије велике тајне - проблем с дрогом и љубавника. И док се она повремено састаје с бившим дечком у локалном мотелу, незгодни обитељски односи одражавају се на њихову кќер.

Немилосрдни свијет поsемља, амбициозни државни тужитељ, проблематична супруга, крвави обрачуни и нежељени отац који ќе им се вратити у живот само су неки од изазова који ќе ставити на кушњу однос двојице браќе, али нам и показати како крв није вода и како је потребно много више од различитих животних путова да се прекине снажна веза братства.

Ова драмска криминалистичка серија у три је сезоне испричала причу о браќи која се наѓу на супротним странама закона, сваки с властитим вриједностима и тежњом заштите истих. Инспирацију за серију аутор је пронашао у истинитој причи о браќи ирског подријетла и супротстављених животних одабира. Јамес 'Wхитеy' Булгер мл. био је гангстер који је десет година био при самом врху ФБИ-јеве листе бјегунаца, а његов брат Wиллиам Булгер моќни политичар који је чак био предсједник сената државе Массацхусеттс, а касније је заузео високи положај у свеучилишном суставу те државе. И док је оригинална замисао била снимање филма, аутор Блаке Мастер одлучио је однос браќе динамичније и детаљније приказати кроз ТВ-серију, а одлична гледаност прве, потакла је телевизијску куќу Схоwтиме на снимање још двије сезоне ове драмске криминалистичке серије која је у многочему успореѓивана с популарним Сопраносима.

У насловним улогама одличан посао одрадила су два Јасона. Тако се у улози брата с криве стране закона појављује Јасон Исаацс, познат по улози Луциуса Малфова у неколико наставака филмског мега хита о Харрyју Поттеру, док другог брата, узорног политичара, тумачи Јасон Цларке. У улози Томмyјеве проблематичне супруге појављује се Аннабетх Гисх, коју памтимо по улогама у серијама 'Западно крило' и 'Досјеи X', а мајку браќе Цаффее тумачи Фионнула Фланаган, која је за ту улогу и вишеструко награѓена.

Снимана у америчкој савезној држави Рходе Исланд, у граду Провиденцеу, серија је три пута мијењала име. Оригиналан наслов 'Доwн Цитy' аутор је промијенио у 'Тхе Хилл' да би на крају добила име 'Братство'. Занимљива је и чињеница како су све епизоде наслове добиле по религијским текстовима. У причи о савезништву и оданости, ривалству и освети те обитељи и обвези подсјетит ќемо се како је често погрешно проматрати свијет црно-бијело и како су готово увијек сви сегменти живота, од обитељског до пословног, као и меѓуљудски односи, испуњени разно-разним нијансама.

Беше на каналите:

Stinet  RTL2  STAR Crime  RTL  

Препораки
  • Горски спашаватељи (2009)

    image
    Чаролија горја у његовој је привидној непромјењивости у којој се величанствено уздиже из околице. Кад се човјек успне на врх планине, осјеќа се мало ближе небу и...
  • Zorro: The Chronicles (2015)

    image
    Серија представља тинејџера Дон Дијега, који се суочава са највеќим животним изазовом бореќи се за правду против бројних безобзирних тирана! Тако се раѓа...
  • Откуп (2017)

    image
    Серија прати преговарача Ерика Бомонта (Луке Робертс). Нико не разуме криминалце боље од њега. Употребиќе своје знање о људском понашању како би решио...
  • Хаваи 5-0 (2010)

    image
    Елитна полицијска јединица окупљена је да се бори са злочинима у 50. држави Америке.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.