рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 9.1/10
(90 гласови)

Они су уистину најбржи и најжешќи - полицајци с аутопута! Најуспјешнији њемачки акцијски серијал, серија која је тијеком 15 година постала хит и етаблирала се као акцијски бренд, „Аларм за Цобру 11" и даље одушевљава гледатеље. Иновативне идеје, узбудљиве приче те мноштво аутомобилских и ватрених вратоломија гарантирају телевизијску забаву, а скорим емитирањем 200. епизоде ова акцијска серија ќе прославити импресивну обљетницу.
"Аларм за Цобру 11" продуцира се на 16-милиметарском филму у покрајини Сјеверна Рајна-Вестфалија у реализацији "Ацтион Цонцепт Филм - унд Стунтпродуктион". Тим продуцента Херманна Јоха, специјалисти за призоре с каскадерима веома помно припремају све акцијске сцене јер оне морају бити снимљене из првог покушаја. На сету је запослено 80 људи, а чак 16 камера снима кадрове из свих могуќих перспектива. Кориштењем црасхбоxова отпорних на ударце и ватру штите се осјетљиве камере, а гледатељи стјечу дојам да се налазе у непосредној близини спектакуларних акцијских вратоломија.
Од почетка серије у ожујку 1996. године, тијеком више од 200 епизода уништено је преко 3.400 аутомобила и ухиќено 850 „криминалаца". Највреднији „гост на котачима" је био аутомобил "Фулда Еxелеро", спортска варијанта која се темељи на аутомобилском типу "Маyбацх 57" те кошта девет милијуна еура. Но и други луксузни аутомобили, као што су Ламборгхини Галлардо, Масерати ГТ, Порсцхе Царрера или Ауди Р8 редовито се користе у „Цобри 11". Без обзира јесу ли то qуадови, мотори, јет-ски или чамци, камиони или хеликоптери, налазе ли се они на води, земљи или зраку - не постоје мјеста, на којима „Цобра 11" не слиједи шверцере аутомобила, убојице или уцјењиваче.
Акробација у којој Цхрис Риттер наглавце виси из хеликоптера како би Семира спасио из чамца (нити један глумац притом није замијењен каскадером) 2007. године је у Холлywооду добила награду „Таурус Wорлд Стунт Аwард", а твртка Ацтион Цонцепт је 2009. за акцијску сцену из пилот-филма за 13. сезону („На властиту руку") примила меѓународног Стунт-Осцара. Семир Геркан у тој сцени с аутопута спектакуларно је оборио хеликоптер.

Се прикажува на каналите:

RAI 2  

Следна епизода:

недела
19:40
Цобра 11 20, Еп. 9

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.