Содржина

Венеција, 1570. Испод сјајног мјесеца, шалом прекривен лик кришом се искрцава из гондоле и нестаје у ноќи. То је Дездемона, вољена кќи венецијанског племиќа Брабанзиа, која ставља све на коцку и супротставља се обичајима да би побјегла с Отелом, поносним Венецијанцем који је један од њихових најслављенијих плаќеника. Док љубавници печате своје сједињење у осамљеној капелици, надгледа их Јаго, који почиње планирати крах љубавника, јер је Отело као своју десну руку изабрао шармантног Цассиа отмјена рода, умјесто љубоморног Јага који му је вјерно служио читаво десетљеќе. Након што га о тајном вјенчању обавијесте Јаго и Дездемонин огорчени удварач Родериго, Барбанзио умире сломљена срца, али прије тога упозори Отела да би његова кќи могла исто тако преварити и њега. Кад турски цар објави рат, Отело и његова војска послани су у талијански гарнизон на Ципру. Овдје младенци уживају своју прву страсну ноќ, али њихова крхка љубав не може се одупријети Јаговим сплеткарским манипулацијама.

Слики

Othello

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Осликани вео (2006)

    image
    Лондон 1925. године. Кити (Наоми Вотс) се ближи старосној граници када је, по њеној породици, крајње време за удају. Желеќи да побегне од досадашњег живота, она...
  • Unë e dua erën (1991)

    image
  • Љубав у ТВ продаји (2020)

    image
    Двоје водитеља присиљено је сураѓивати у покушају да добију промакнуќе. Но откривају да кемија измеѓу њих постоји и кад нису пред камерама.
  • Чоколада (2000)

    image
    Во 1959 година таинствената Виен (Жулиет Бинош) се преселува со нејзината мала ќерка во еден мирен, старомоден француски град каде што отвора продавница за...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.