Содржина

Година је 1939. и Гвидо (Роберто Бенињи), Јеврејин из Италије, заљубљује се у учитељицу Дору (Николета Браши, Бенињијева супруга).
Он својим шармом и довитљивошќу покушава да је освоји, али она, ипак, остаје са надобудним вереником, који се прикључио фашистима. После много труда, Гвидо добија наклоност учитељице Доре и њих двоје се венчавају.
Њихов син Ѓосуе (Ѓорѓо Кантарини) одраста у време нарастајуќег антисемитизма. Током рата, Гвидо и Ѓосуе бивају ухапшени и одведени у логор. Усред ужасавајуќих услова у логору, Гвидо ќе надмашити себе убеѓујуќи сина да њих двојица учествују у игри у којој је главна премија - тенк.
Филм је режирао Роберто Бенињи.

Слики

Живот је леп

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Lady of the Manor (2021)

    image
    A flatulent, aimless ne'er-do-well becomes a tour guide in a historic estate, and winds up befriending the manor's resident ghost.
  • Глупавиот и поглупавиот 2 (2014)

    image
    Тие се глупавиот и поглупавиот, познатиот пар што го запознавме уште во 1994 г. Но сега се - уште поглупави. И посмешни! Се вели дека со време стануваме помудри и...
  • Гвидо суперстар: подемот на Гвидо (2010)

    image
    Италјанси емигрант е втурнат во светот на дрогата, брзите автомобили и тајни агенти во оваа акциска комедија. По губењето на својата работа во Диско Валет...
  • Sendul Saban (1986)

    image
    An unemployed man and his wife switch their social roles.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.