Содржина

Седамнаестогодишњи Рашад сплетом несреќних околности присиљен је да постане глава породице. Од смрти родитеља он носи одговорност за себе и млаѓег брата Анта на својим плеќима. Труди се да Ант остане у школи и да се клони невоља које увек вребају иза угла у њиховој четврти у јужној Атланти. Понекад му се чини да је све то узалуд, јер Рашад не може да буде на сто места одједном, а Ант је опасно близу упадања у мрежу локалног дилера који му обеќава брзу зараду и поштовање, о чему Ант сања. Талентовани уметник Рашад не види будуќност за себе те му преостаје само да помаже ујаку Џорџу у послу школског домара, након школе. Једина светла тачка у Рашадовом животу је Њу Њу, која види нешто посебно у њему, нешто више од онога што он види.

Слики

АТЛАТЛ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Болничарката Бети (2000)

    image
    Комедија за една вдовица, која ја глуми Рене Зелвигер, опседната со една ѕвезда од ТВ спануца. Овој филм освои главна награда на Канскиот филмски фестивал.
  • Злосторството на Хенри (2010)

    image
    Откако ќе одлежи 3 години во затвор за грабеж на банка кое не го направил, Хенри Торн (Кијану Ривс) ќе реши навистина да го изврши грабежот. Дел од неговиот план...
  • Бастер (1988)

    image
    Заснован на причи о Роналду Цхристопхеру "Бустеру" Едwардсу (Пхил Цоллинс), једном од лопова који су учествовали у "Великој пљачки воза" из 1963. године.
  • Месечина (2009)

    image
    Високо авторитетна судика ја залепува прељубничката на својот сопруг во тоалетот... точно на време кога во нивниот дом влетуваат ограбувачи.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.