Содржина

Наредник у јединици маринаца, Џон М. Страјкер, (Џон Вејн) жилав је и оштар човек са још захтевнијим послом - претворити јединицу новајлија без имало борбеног искуства у ратну машину спремну за акцију.
Он их тера до саме границе издржљивости, и ментално и физички - гвозденом дисциплином, мукотрпним радом, а понекад и својим шакама - због чега га сви мрзе, а понајвише заставник Конвеј (Џон Ејгар), син Страјкеровог бившег заповедника.
Ускоро, сав Страјкеров труд и све што их је учио долази до изражаја у тешкој борби, али најгоре тек следи у једној од најжешќих битки Другог светског рата, освајању Иво Џиме.
Ову снажну људску драму о јунаштву и освајању, додатно јачају и архивски снимци познатог подизања америчке заставе на брду Сурибачи.

Слики

Песак Иво ЏимеПесак Иво Џиме

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Тунелски cтаорци (2008)

    image
    За време на војната во Виетнам, американски специјалец е испратен да гони и да убие виетнамски војник. Се води борба човек на човек во бескрајните тунели во...
  • Мирис дуња (1982)

    image
    Југословенски филм из 1982. године, у режији Мирзе Идризовиќа. Захваљујуќи пријатељству са нацистима, сарајевски бизнисмен се брзо богати током Другог светског...
  • Црвена земља (1975)

    image
    Године 1941. партизани ослобаѓају Ужице, Чачак и воде борбу за Краљево. Немци, у циљу одмазде, врше геноцид: стрељају 6.000 граѓана Краљева.
  • Капетан Алатристе (2006)

    image
    Филм се одвија у Шпанији током 17. века. Дијего Алатристе, храбар и одважан јунак, војник је у краљевској војсци у округу Фландес. Његов најбољи пријатељ, Балбоа,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.