Прича о неуротичном њујоршком лијечнику освојила је свијет и укупно 25 награда и 57 номинација. Меѓу њима се 2 Златна глобуса, 7 Еммyја те номинације за Граммy. Богатство и сложеност серије која је мајсторски спојила хумор и драму у читавом јој је свијету зарадила статус омиљене и култне ТВ серијом.
Главни је лик Јоел Флеисцхман свјеже дипломирани лијечник који ненадано напушта Неw Yорк јер га је једнако ненадано напустила среќа. Наиме, непрочитавши ситна слова свог уговора о стипендији, на идуќе четири године осудио се на лијечничку службу у дивљини далеке Аљаске. Нови дом пронаќи ќе у мјесташцу имена Цицелy. Свих 215 становника дочекали су свог новог члана раширених руку. Дијелеќи свакодневицу с тим необичним но драгим људима, Јоел би могао схватити како је дивљина и мир Цицелyја можда и веќа цивилизација од буке Манхаттна. Иако то нерадо признаје и вјечито гунѓа Јоел заправо ужива у новом Аљасканском животу. Флеисцхманово ново друштво чине бивши астронаут и богаташ Маурице Миннифиелд; живахна Маггие О'Цоннелл; власник ресторана Холлинг Винцоеур и његова слатка и наивна дјевојка, конобарица Схеллy Тамбо, затим бивши затвореник, локални радио ДЈ Цхрис Стевенс, и Јоелова мудра и врло тиха рецепционарка Марилyн Wхирлwинд, љубазна трговкиња Рутх-Анне Миллер и филмофил Ед Цхиглиак.
Оно што ову серију чини толико привлачном духовити је и поетични приказ културног сраза модерног њујоршког доктора и мјештана измишљеног градиќа Цицелyа те приче о томе како људи различитих прошлости и искустава теже прихваќању властитих разлика и суживоту. Веќина прича у 'Животу на сјеверу' темеље се на карактерима, а радње се заплиќу око ексцентричности живописних становника далеког малог града.

Беше на каналите:

SLO2  RTL Kockica  SLO1  OBN  

Препораки
  • Praxis mit Meerblick (2017)

    image
  • Toni, männlich, Hebamme (2019)

    image
    Unfortunately, Toni does not always have it easy as a male midwife.
  • Библиотекари (2014)

    image
    Серија прати тематику истоимене филмске трилогије "Тхе Либрариан", у којој пратимо авантуре чланова древне организације чији је задатак проналазак и чување моќних...
  • Ван пис (1999)

    image
    There once lived a pirate named Gol D. Roger. He obtained wealth, fame, and power to earn the title of Pirate King. When he was captured and about to be executed,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.