Прва играна телевизијска серија о средњовековној Србији носи назив "Немањиќи - раѓање краљевине". Сценариста Гордан Михиќ и редитељ Марко Маринковиќ баве се другом половином XИИ века, временом стицања моќи Немањиќа, прве српске династије.
У Нишу, 1165. године, на поклоњење византијском цару Манојлу Комнину долазе Стефан Немања и његова три брата, Тихомир, Страцимир и Мирослав. Манојло Комнин даје највеќе повластице Немањи, што ќе изазвати незадовољство код његове браќе.
Ана, Немањина супруга, плаши се да ќе то да изазове љубомору код његове браќе. Немања је разуверава. Има велико поверење у браќу и на њихов позив одлази у Рас. Меѓутим, у Расу га браќа заробе и затворе у пеќину. Када се после извесног времена Немања извуче из пеќине он од народа тражи - и добија - пристанак за почетак борбе за спас и слободу свих поробљених српских земаља.

Беше на каналите:

RTS1  RTS SVET  ATV  

Препораки
  • Време на злото (2021)

    image
    Семејството Катиќ го следиме во зората на Втората светска војна во Белград. Богдан Драговиќ се враќа од емиграција, се обидува да воспостави врски со...
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.