Италија, 15. век, изненадна смрт Ѓованија де Медичија, трговца и банкара чувене лозе Медичи, потреса Фиренцу. Његови синови Козимо и Лоренцо налазе се у самом срцу дешавања и прикривају опасну тајну – да је Ѓовани заправо убијен. Само један од њих може бити глава породице а игром судбине та титула ќе припасти уметнику у души и вечитом сањару – Козиму. Меѓутим, они ќе се наќи опкољени очевим непријатељима који желе да преузму власт над Фиренцом. Први у реду и највеќи од свих је свакако Риналдо Албици, човек који се налази на челу племиќке фракције и има за циљ не само да не дозволи успон средње класе (коју фаворизују Медичи), веќ и да стане на пут Козимовој визији Фиренце.
Поред великих опасности која прети њиховим животима али и опстанку породице, браќа Козимо и Лоренцо мораќе да се суоче и изборе са својим различитим темпераментима и ускладе своје разлике. Бурни ќе бити и њихови приватни животи, а посебно Козимов брак са Контесином де Барди који је формиран као политички савез, али је сазрео у невероватно партнерство, а који ќе доживети велики испит за време његовог егзила у Венецији.
Преплитањем путева будуќности и прошлости имамо увид у животе два брата, како у данима када су били младиќи тако и у каснијим данима када су одрасли људи и њихову бробу за задржавање сопственог идентитета који се коси са оним што је њихов отац био. Млади Козимо ќе чак у Риму упознати уметника, Донатела (касније једног од највеќих уметника на свету чија су дела одолела стубу времена и остала до данас) који ќе га обучити да буде уметник… Све време, тешка кривица компромиса које прави сам са собом и зло учињено за добробит породице притиска Козимову душу… Он мора да одлучи колико је далеко спреман да очува своју визију Фиренце, визију коју данас знамо као ренесансу….

Беше на каналите:

HTV3  Tring History  RTRS  RAI 1  Stinet  Televizija 24  RAI 3  RTS1  RTS3  RTS2  Superstar 2  

Препораки
  • Јадници (2018)

    image
    Телевизијска адаптација класичног романа Виктора Хугоа. Серија прати животе и меѓусобне односе неколико француских ликова у двадесетогодишњем периоду раног 19....
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.