Серија је смјештена у конфликтну пограничну четврт Ел Прíнципе у граду Цеути и почиње доласком младог и образованог шпијуна Тајне службе (ЦНИ) Јавиера Мореyа на тајни задатак, да се инфилтрира као нови инспектор у квартовској полицијској постаји. Претпоставља се да неки од локалних полицајаца можда сураѓују с муслиманским екстремистичким ќелијама. У постаји га чека Фран, полицијски ветеран који покушава одржати мир у четврти с помоќу помало мутних метода. Што више улази у сложени свијет Ел Прíнципеа, Мореy упознаје Фáтиму, муслиманску учитељицу, сестру једног од важнијих дилера у том подручју, али и сестру младиќа који је нестао прије неколико мјесеци. Сестра је одлучна у намјери да га наѓе јер је полиција наочиглед индиферентна према том случају. Премда у почетку Мореy покушава уловити Фáтиму као своју доушницу, не може се одупријети њезиној привлачности и тиме угрожава свој задатак, па и живот.
О ликовима:
ФРАНЦИСЦО МАРЦОС “ФРАН” (ЈОСЕ ЦОРОНАДО), ПОЛИЦАЈАЦ ВЕТЕРАН
Након што је веќ 12 година у Цеути, Франа готово више ништа не веже с континенталном Шпањолском. Одлучан мушкарац, воѓа, има довољно талента да се једнако слаже с добрима и злима у овако конфликтној четврти као што је Ел Прíнципе, у којој је брзо схватио да је мир зајамчен све док су дилерске банде у равнотежи. Фран је имао многе шефове у постаји “Ел Прíнципе” и увијек је био на разини, али Мореyев долазак погодит ќе га више него што се надао: иза опреза свога новог шефа он примјеќује друкчију особност, особност човјека који нешто крије и који није дошао у Цеуту само да би извршавао задатке и китио се одличјима.
ЈАВИЕР МОРЕY (ÁЛЕX ГОНЗÁЛЕЗ), ИНФИЛТРИРАНИ
Његова рационалност, озбиљност и дискретност биле су довољне да Тајна служба (ЦНИ) пошаље Јавиера Мореyа унаточ његовој младости. Био је инфилтриран у многим градским бандама, а сад су га послали у Цеуту да би истражио методе новачења и изворе финанцирања у радикалним исламистичким скупинама у овоме подручју те сумњу да им можда помаже нетко из полицијске постаје у Ел Прíнципеу. Са својом задивљујуќом способности проматрања и импровизације, Мореy је навикнуо бити опрезан и дражестан, увјерљив и манипулативан, овисно о ситуацији. Но живот ќе му се преокренути након што упозна Фáтиму.
ФÁТИМА БЕН БАРЕК (ХИБА АБОУК), ВЕЗА ИЗМЕЃУ ДВАЈУ СВЈЕТОВА
Фáтима је Шпањолка, али муслиманских коријена и вјере. Поноси се тиме. Но западњачком наобразбом постала је модерна жена, прилагоѓена данашњим временима и сматра да дилање и екстремизам само штете њезинима. Учитељица је и бори се да младе држи подаље од погрешног пута и потиче их на учење, а то јој ствара велике сукобе с братом Фаруqом, једним од главних трговаца дрогом у том подручју. Атрактивна и интелигентна, ускоро ќе схватити да би Мореyев долазак могао бити полазна точка како би се поновно отворио случај нестанка њезина млаѓег, 15-годишњег брата Абдессалама. Мореy тражи кључ како би освојио муслиманску заједницу, у Фáтими види корисно средство да то постигне. Њихов ќе сусрет обома промијенити живот.
ФАРУQ БЕН БАРЕК, ТРГОВАЦ ДРОГОМ И ФРАНОВ АНТАГОНИСТ
Фаруq води један од највеќих наркотрафикантских кланова у томе подручју. Човјек од акције који обожава опасност. Воли кад му се околина диви, особито жене. У великом је непријатељству с Франом откад их је једном давно сукоб интереса раздвојио. Његовој обитељи није драго то чиме се бави, понајмање Фáтими, која се бори да младе из своје четврти којима је он идол удаљи од погрешног пута. Кад схвати да су се његова сестра и Мореy зближили, Фаруq бијесни јер је обитељ веќ уговорила њезину удају за братиќа Кхаледа и нипошто не прихваќа да се она не уда, а понајмање ако је то због полицајца кршќанина.
КХАЛЕД (СТАНY ЦОППЕТ), ФÁТИМИН ЗАРУЧНИК
Образован, атрактиван и богат захваљујуќи граѓевинарским пословима у Мароку. Кхалед је млад и цијела Фáтимина обитељ, с којом је у роду, у њему види идеалног женика за њу. У томе се нарочито труди Фаруq који вјерује да су младиќеве твртке изврстан параван за његове илегалне послове. Својим доласком Мореy постаје озбиљна запрека њихову браку.
РАQУЕЛ (ЕЛИА ГАЛЕРА), ФРАНОВА ЖЕНА
Елегантна, учена и занимљива. Раqуел није пребољела синово убојство које се догодило прије неколико година и вјечно је на таблетама да би могла нормално живјети. Умјесто да је вријеме залијечило њезине ране, она све више заборавља саму себе и постала је слаба и огорчена жена, а то је проузрочило удаљавање ње и мужа.
QУÍЛЕЗ (ЈУАНМА ЛАРА), ФРАНОВА ДЕСНА РУКА
Замјеник инспектора Qуíлез дошао је у Цеуту кад и Фран. Попут њега, дошао је овамо да би ту дочекао мировину. Тијеком ових дванаест година није само постао најближи Франов сурадник него и најбољи пријатељ, због чега је стекао велик углед у граду. Обојица се једнако понашају, али за разлику од Франа, Qуíлез је јако слаб на мито.
МАТИ (ТХАИС БЛУМЕ), ПОЛИЦАЈКА У НЕПРИЈАТЕЉСКОМ ОКРУЖЕЊУ
Мати је затражила да је премјесте у Цеуту због финанцијских повластица које то радно мјесто нуди. Због своје одлучности врло је брзо добила мјесто у четврти Ел Прíнципе и Фран ју је брзо освојио те је пожељела бити дио његова тима. Интелигентна, учинковита и храбра, кретала се у изразито мушком свијету те је врло брзо привукла Мореyеву позорност својом вјештином доласка до разноразних информација.
ХАКИМ (АYОУБ ЕЛ ХИЛАЛИ), МУСЛИМАНСКИ ПОЛИЦАЈАЦ
Фран се скрбио о њему док је био младиќ и он га је наговорио да се пријави у полицију. Због тога Хаким обожава Франа и диви му се. Хаким је роѓен у Ел Прíнципеу, говори савршени арапски и у четврти се креќе као риба у води. Вјечно се труди да буде попут својих колега, да не буде само „муслиман“ у полицијским редовима. Та потреба да буде признат и прихваќен наглашена је у његову раду и често је због тога врло нагао.
МАРИНА (СУСАНА ЦÓРДОБА), ФРАНОВА ЉУБАВНИЦА
Премда то нитко не зна, Марина је дошла у Цеуту бјежеќи од пропалог брака. У Цеути је отворила бар „Ла Марина“ у који залазе локални полицајци. Ту је и упознала Франа. Страствена и врло привлачна, итекако је свјесна да њезин вољени неќе напустити болесну супругу због ње и мири се с тиме јер је Фран најбољи мушкарац с којим је икада била.
ХАССАН (ТОМÁС ЦАЛЛЕЈА), ФÁТИМИН ОТАЦ
Хассан је мароканских коријена и власник је најпопуларнијег кафиќа у четврти. Кука због слабог здравља, оптужује године за то, више не управља својим синовима и посљедњих година ухватио се вјере те посјеќује имама који му је постао духовни воѓа. Неутјешан због нестанка сина Абдессалама, у Мореyеву доласку види трачак наде јер вјерује да ќе управо он ријешити тај случај.
ЛЕИЛА (МАРÍА ГУИНЕА), ФАРУQОВА ЖЕНА
Традиционална, дискретна и скрушена. Леила је научила гледати у страну откад је свједокиња илегалних активности свога мужа. Унаточ својој младости, открила је да не може родити и то је мучи јер је родитељство једна од највеќих Фаруqових жеља.

Беше на каналите:

Vizion Plus  

Препораки
  • Мистерија породице Хантер (2017)

    image
    Кад г. и гѓа Хантер нестану, њихово петоро усвојене деце морају да реше мистерију док се труде да ситуација изгледа као да је све у реду.
  • Истрага на местото на злосторството-Њујорк (2004)

    image
    У центру пажње је Мек Тејлор (Гери Синис) начелник њујоршке криминалистичке лабораторије, чији је посао да и у ситуацијама које оскудевају (видљивим) доказима...
  • Истрага на местото на злосторството: Мајами (2002)

    image
    Врвна телевизиска забава, синоним за криминалистичка серија која со своите детективски теми ги постави највисоките критериуми, а детективот Хорејши Кејн го вивна...
  • НЦИС (2003)

    image
    Ова од критике и публике изузетно хваљена серија крцата је акцијом и интригантним случајевима врхунског тима специјалних агената који раде изван владиног...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.