Серија Тунел смештена је у време економске кризе у Европи и радња почиње када се на енглеско-француској граници, у Евротунелу, испод Ламанша, пронаѓе тело француског политичара. То спаја детективе Карла и Елису, потпуно различитих нарави, који су приморани да удруженим снагама јуре серијског убицу. Језиво убиство је прво у низу, а како време пролази они откривају праву намеру убице, који је у некој врсти моралног крсташког похода, како би у обе земље истакао социјалне проблеме и неправде.
Прва епизода серије Тунел помно пратио оригинални заплет серије Мост, иако критичари тврде да у пореѓењу са шведском колегиницом, француска детективка Елиса показује много мање симптома аутизма.
Тунел је у ствари друга по реду адаптација серије Мост. Награѓивана Тхе Бридге (2013) у поизводњи ФX мреже и у америчкој продукцији, започиње проналаском леша на мосту измеѓу Мексика и Тексаса и сарадњом мексичке и америчке полиције... Критичари ипак веома хвале енглеско-француску верзију, наглашавајуќи да ќе у њој уживати чак и они који су гледали претходне две верзије.
Фанови филмова фантастике свакако ќе препознати двоје главних глумаца - Клеманс Поези и Стивена Дилана. Француска глумица и модел Клеманс, тумачила је лик Флер Делакер у филму Хари Потер и Ватрени пехар, док је енглеском глумцу, Стивену, била поверена улога Станиса Баратеона, у популарној серији Игра престола.
Један од сценариста је и Бен Ричардс, познат по раду на Споокс, Оутцастс, Партy Анималс, док режију потписују Хети Мекдоналд (Воландер, Фортитјуд, Поаро, Доцтор Wхо...), Филип Мартин (Воландер), Доминик Мол, Томас Винсент...

Се прикажува на каналите:

RTS1  

Следна епизода:

Утре
16:05
Тунел, ТВ серија
Утре
20:05
Тунел, ТВ серија
недела
16:25
Тунел, ТВ серија
недела
20:05
Тунел, ТВ серија

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.