Махир је најстарији син обитељи Кара, а с ликом се упознајемо на његов најсретнији дан у животу. Обитељ слави млади пар те је све у знаку добре воље и љубави за њих. Обитељ Кара ужива велико поштовање у четврти радничке класе у којој живе, а Махиров отац Назиф познатији је као Црни Ујак (Карадаyи) – добронамјерни кум заједнице чији савјет и помоќ људи траже кад им је тешко. Зато их изненади долазак полиције у вријеме свечаности. Полиција жели да Махир доѓе с њима на разговор о нечем јако важном с државним тужиоцем. Назиф не жели да његов син напусти своју свечаност те он оде умјесто њега видјети о чему је ријеч. Но кад доѓе у његов уред, проналази државног тужиоца како смртно убоден лежи на поду. Шокиран, покуша извадити нож и провјерити може ли га спасити, но веќ је мртав. Назифа проналазе како држи оружје којим је почињен злочин. Због оваквог случајног доказа, бива суочен са смртном казном.

Обитељ је запрепаштена, поготово кад сазнају тко ќе бити судац – Фериде - амбициозна одвјетница посвеќена правилима, логична и наводно јако немилосрдна. Фериде једино мучи мотив убојства, али доказ неупитно указује на кривњу Назифа Каре. У доношењу те одлуке помаже јој њезин колега тужилац Тургут за којег убрзо сазнамо да је врло корумпиран те да има властите разлоге што што прије жели да пресуда буде донесена и да закључи случај.

Махир схвати да не може очекивати правду од суда те се након дугог размишљања одлучи на рискантан потез. Уз помоќ запосленика на суду који је обитељски пријатељ те не вјерује да је Назиф способан починити злочин, Махир ствара себи нови идентитет и уѓе у свијет судова под именом Салих Ипек, као одвјетнички приправник додијељен суткињи Фериде. Иако није правник, Махир је паметан те убрзо схвати да нетко манипулира доказима и кривотвори их прије неголи их донесе Фериде. Она нема стрпљења за свог новог приправника те Махир мора радити јако пуно да одржи дојам да зна нешто о праву. Али успјева и носи се с Феридином ќуди јер једино прикупљањем других доказа може утјецати на друкчији исход очева суѓења.
Радеќи заједно с Фериде, Махир се клони тужиоца Тургута. Махиру се он интуитивно не свиѓа, а ни Тургута Салих Ипек не весели претјерано. Ријеч је о томе да Тургут није само корумпиран него има особне разлоге што му се не свиѓа наочити приправник. Иако је опасан, окрутан и манипулативан, Тургута мучи сломљено срце које припада Фериде, а Салих Ипек не само да успорава тијек тужбе својим питањима него му је очито конкуренција у љубави. Тургут стога даје све од себе да убрза процес. Као искусан и способан одвјетник нуди логична објашњења за нове доказе које Махир проналази. Но забрињавају га непрестана питања. Зато користи своје везе да извуче признање од Назифа. Назифа у затвору муче, а његовој обитељи запријете.

Како Феридина истрага напредује тако она почиње све више вјеровати свому приправнику. Махир је почне и привлачити, а осим тога Фериде почиње дијелити и његово увјерење да је Назиф Кара невин.

Беше на каналите:

RTV21  TDC  Vizion Plus  ALSAT-M  Hayat 2  Hayat TV  ATV  

Препораки
  • Откуп (2017)

    image
    Серија прати преговарача Ерика Бомонта (Луке Робертс). Нико не разуме криминалце боље од њега. Употребиќе своје знање о људском понашању како би решио...
  • Морнарички истражитељи: Лос Анѓелес (2009)

    image
    Морнарички истражитељи: Лос Анѓелес је драма о опасном свету јединице НЦИС, у коме се непрестано одвија хватање опасних и лукавих криминалаца, који су претња по...
  • Хаваи 5-0 (2010)

    image
    Елитна полицијска јединица окупљена је да се бори са злочинима у 50. држави Америке.
  • Кобра (1996)

    image
    Они су уистину најбржи и најжешќи - полицајци с аутопута! Најуспјешнији њемачки акцијски серијал, серија која је тијеком 15 година постала хит и етаблирала се као...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.