Даwсон'с Цреек је узбудљива прича о четверо тинејџера који одрастају у промјењиву свијету. Радња серије односи се на четверо петнаестогодишњака који одрастају у Цапесидеу, малом обалном граду у Массацхусеттсу. Серија приказује одрастање једнога момка и његово дуго пријатељство с дјевојком из посве друкчије обитељи. Окосница серије живописан је и занимљив однос измеѓу Даwсона (којег тумачи тада двадесетогодишњи Ван Дер Беек) и Јоеy (коју глуми тада осамнаестогодишња Катие Холмес). Ово двоје пријатеља из дјетињства морају се суочити с изазовом – покушавају очувати свој близак, платонски однос успркос тјелесном, емоционалном и интелектуалном развоју и промјенама у свијету који их окружује. Серију је замислио, разрадио и написао Кевин Wиллиамсон ("Врисак" и "Знам што си радила прошлог љета" те 'Вампирски дневници'), који је уједно и извршни продуцент серије. Серија представља донекле аутобиографски и готово шокантно искрен приказ тинејџера који су суочени с правим животним питањима. Wиллиамсон сматра да су данашњи тинејџери изложени досад невиѓеној количини насиља, секса, дроге и лоших животних узора те да брзо одрастају. Серија 'Даwсон'с Цреек' донекле се темељи на Wиллиамсонову стварном животном искуству; аутор је одрастао у руралној Сјеверној Каролини и имао је посебан однос са својом најбољом пријатељицом. Даwсон'с Цреек веома је искрен приказ болног раздобља кроз које пролазе тинејџери, протканог невјеројатним тренуцима истинске среќе, радости и ужитка. Серија има занимљив приступ разноликим емоцијама с којима се морају носити сви тинејџери. Никад не подцјењује петнаестогодишњи ум и бави се осјетљивим питањима што заокупљају четири главна лика који се труде развити свијест о властитој личности у страху да ќе изгубити нешто посебно, а да за то више неќе наќи замјену у будуќности.
Згодан и веома самозатајан Даwсон Леерy, обеќавајуќи млади синеаст, свог идола налази у Стевену Спиелбергу. Син јединац, Даwсон је заокупљен својом будуќом редатељском каријером, но истодобно је веома осјетљив на промјене у меѓуљудским односима. Одговоран и узоран, Даwсон често очајава и драматизира свој живот и односе с другима, успркос свому нормалном и наоко савршену животу. Ова карактерна црта непрестано живцира његову најбољу пријатељицу Јоеy. Она представља младеж која се веќ у раној доби морала суочити с проблемима. Иако има тек 15 година, веќ се морала носити с тиме да јој је мајка умрла од рака дојке, да је отац био невјеран мајци те да је завршио у затвору због трговине марихуаном. Јоеy живи с неуданом и трудном сестром и њезиним дечком, но заправо је прави четврти члан обитељи Даwсон. Јоеy се ондје савршено уклапа у своју улогу кќери и сестре и одмалена се по љествама наслоњеним на куќу пење у Даwсонову спаваќу собу. Јоеy прва почиње преиспитивати будуќност свог односа с Даwсоном након што постане свјесна друштвених норми и чињенице да ју је њезин пријатељ из дјетињства почео привлачити.
Јеннифер Линдлеy (коју глуми тада 17-годишња Мицхелле Wиллиамс) представља профињену њујоршку љепотицу која плијени Даwсонове погледе, а можда и срце. Доселила је у Цапесиде како би помогла дједу и баки након дједове болести. Јен је типична нова дјевојка у граду која се покушава уклопити у нову средину под будним бакиним оком, но не може надвладати све посљедице малограѓанског начина размишљања своје баке. Не обесхрабрује је Јоеyјина блискост с Даwсоном и Јен овај динамичан пар претвара у потенцијално проблематичан трокут. Проблеме ствара и Даwсонов пријатељ и спретан заводник Пацеy Wиттер (којега глуми тада 19-огодишњи Јосхуа Јацксон). Аутсајдер који се не осјеќа угодно у својој кожи, Пацеy не успијева завести колегице из школе, но оставља снажан дојам на једну од професорица. Жели се свима свидјети и преузима велик ризик док слиједи своје срце. Због тога често бива згажен, но најчешќе из свега изаѓе с више достојанства него што је то итко очекивао.

Беше на каналите:

E!  Sat.1  

Препораки
  • Очајне домаќице (2004)

    image
    Једнога лијепог сунчаног дана у самом срцу Америке, у најљупкијем од свих љупких предграѓа, куќаница Марy Алице Yоунг (Бренда Стронг) се… убила! Сада, Марy Алице...
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.