рејтинг: 7.3/10
Оценка на корисникот: 8.7/10
(29 гласови)

Содржина

Двадесет треќи век је и тајанствена ванземаљска сила прети Земљи исушивањем океана и уништавањем атмосфере. У фанатичном покушају да спасе човечанство, Кирк и посада морају да се врате уназад кроз време, у Сан Франциско 1986. године, где ќе их дочекати свет панка, пице и градских аутобуса који су им страни колико и најудаљенији свет на којем су били у галаксији.
„Звездане стазе ИВ: Повратак куќи“ (1986) заокружује причу која је започета филмом „Звездане стазе ИИ: Канов гнев“ (1982) и настављена у филму „Звездане стазе ИИИ: Потрага за Споком“ (1984), али у једном сасвим новом, другачијем и савременом тону. На самом почетку филма, сазнајемо да су веќ месеци прошли од догаѓај из филма „Звездане стазе ИИИ“ – адмирал Кирк (Виљем Шатнер), Мекој (Дефорест Кели), Скот (Дќејмс Дуан), Сулу (Џорџ Такеи), Ухура (Нишел Николс) и Чехов (Волтер Кениг) су изоловани на самонаметнутом изгнанству на планети Вулкан, заједно са васкрслим и регенерисаним Споком (Леонард Нимој, који је истовремено и редитељ филма). И док Спок покушава да помири вулканске и људске делове његове васкрсле психе, остали се припремају да се врате на Земљу и суоче се са сукобима Клингонског царства и Звездане флоте, који су започели још око пројекта Генезис. Полетевши у отетом клингонском броду, креќу према Земљи, несвесни нове кризе која би могла да уништи њихов свет – огромна, невероватно моќна сонда ушла је у галаксију и поставила се близу Земље, заустављајуќи сваку летелицу на њеном путу, блокадом енергије и комуникација. Сонда је јонизовала читаву земаљску атмосферу и почела да испарава океане, остављајуќи планети још свега неколико сати опстанка. Спок открива да сонда шаље сигнале другој интелигентној врсти на земљи – грбавим китовима, који су изумрли. Користеќи гравитациони изокренути временски ефект (који се први пут појављује још у оригиналној телевизијској серији) да би се вратили у 20. век, Кирк и екипа слеќу у Сан Франциско 80-их година прошлог века да би пробали да грбаве китове пребаце у 23. век, не би ли они могли да одговоре позиву сонде. И тако започиње неочекивано свежа, весела, а ипак озбиљна одисеја кроз прошлост (која се може упоредити са неким од најбољих издања оригиналног телевизијског серијала), док посада учи како да се носи са градским аутобусима, бесним возачима, панкерима и другим елементима живота тог доба и док Кирк покушава да убеди научника (Кетрин Хикс) у своје добре намере у погледу два кита које држе у заточеништву. Сценарио је засигурно најсофистициранији и најпаметнији од свих из филмског серијала Звезданих стаза.

Слики

Ѕвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за домаЅвездени патеки 4: Патот за дома

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.