Содржина:

Торцхwоод слиједи пустоловине истражитељског тима који раби неуобичајену технологију у рјешавању злочина: земаљских и изванземаљских. Свој и посве неовисан о влади, полицији и Уједињеним народима, Торцхwоод слиједи властите законе. Предвоѓени загонетним капетаном Јацком Харкнессом, истражитељи залазе у непознато и боре се с немогуќим. Уз Јацка је Гwен Цоопер. Њезин први разговор с тимом пробудио је силну жељу за откривањем истине и бацио је у неочекиван, али узбудљив свијет. Јасна и инстинктивна, она разумије људе и често је савјест тима. Но може ли се она потпуно изолирати од нормалног живота? Остатак храброг и страственог тима чини шармантни лијечник Оwен Харпер, млади хедонист изнимних умних способности; повучена Тосхико Сато која се специјализирала за компјуторе, наsор и остале техничке појединости; натпросјечно интелигентна Сузие Цостелло која је цијели свој живот посветила необичним изванземаљским рукотворинама; те Ианто Јонес који тиму вриједи пуно више него што то његова улога рецепционара подразумијева. Из своје скровите базе саграѓене у процјепу мјеста и времена тим одговара на сваку изванземаљску пријетњу било да се ради о паду метеора, пријавама о појављивању изванземаљске технологије, необичном обдукцијском извјешќу, епидемији непознатог вируса... Дијелом ЦСИ, дијелом Досјеи X, Торцхwоод је тим чији бисмо сви вољели бити чланови. Ондје је узбуѓење важније од морала, а правила се утврѓују успут. 21. стољеќе значи спремност на промјене. Прва епизода била је приказана на програму ББЦ 3 и била је најгледанија серија икада на једноме дигиталноме каналу с 2,3 милијуна гледатеља, односно удјелом од 12%. Занимљиво је споменути да је серија настала као спин офф серије за дјецу Др. Wхо, коју управо гледамо на Другом програму Хрватске телевизије суботом у 9.55.

Препораки
  • Приказната на робинката (2017)

    image
    Серијата прикажува жена која е присилена да живее како конкубина во едно фундаменталистичко теократско диктаторство во блиската иднина, во тоталитарната држава...
  • 911 (2018)

    image
    Драма која прати ужурбане животе и каријере припадника хитних служби, полицајаца, ватрогасаца и хитне помоќи, људи који ризикују своје животе како би спасли туѓе.
  • Бележница професора Мишковиќа (2021)

    image
    Регионални детективски трилер залијепит ќе гледатеље пред екране загонетним заплетом, несвакидашњим ликовима, натприродним елементима и неочекиваним обратима.
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.