Кад се почну ширити вијести о непознатим и застрашујуќим животињама у идиличној енглеској провинцији, нитко не вјерује ријетким очевицима осим студента палеонтологије Цоннора Темплеа, живе енциклопедије претхисторијских животињских врста. Он одлази свом професору Ницку Цуттеру с необичном теоријом која објашњава те појаве. Но професора и његова помоќника Степхена Харта успије заинтересирати тек кад му каже да се задња таква животиња појавила у Форест оф Деану, шуми у којој је задњи пут прије осам година виѓена Цуттерова жена Хелен, такоѓер професорица палеонтологије, којој се отада посве изгубио траг, али за коју се Ницк Цуттер нада да ќе је ипак наќи или бар објаснити њезин нестанак. Цоннор, Степхен и Ницк Цуттер креќу у Форест оф Деан. Истодобно је управитељ зоолошког врта у Wеллингтону примио писмо једне забринуте мајке која тврди како је њезин син у Форест оф Деану нашао чуднога гуштера и донио га дома, те моли зоолошки врт да га удоми. Управитељ шаље младу зоологињу Аббy Маитланд. На први поглед Аббy је схватила да је мали зелени гуштер или нова, још неоткривена врста или претхисторијска животиња која случајно није изумрла. Али кад је дјечак води на мјесто гдје је нашао гуштера, чека је велико изненаѓење. У Форест оф Деан упутила се и државна дужносница Луцy Броwн, са задатком да спријечи ширење дезинформација о појави чудовишта и покуша сувисло објаснити тај феномен.

Свих петеро судионика сусреќу се на истоме мјесту и отада су њихови животи и судбине неповратно повезани. А кад у Форест оф Деану још и открију необични фрагментирани портал - аномалију - кроз коју из садашњости могу пријеќи равно у претхисторијски перм, десетке милијуна година у прошлости, њихове су судбине неповратмо повезане догаѓајима који би могли промијенити њихову садашњост, прошлост, али и будуќност. Јер као што они могу кроз аномалију пријеќи у други свијет, животиње из тог свијета долазе к нама и сију ужас у сусрету с цивилизацијом. Кад Цлаудиа поднесе извјешќе о аномалији, Министарство унутрашњих послова шаље човјека за координацију истраге - хладног Лестера који све води жељезном и безосјеќајном логиком. Али зато су његови сурадници то емотивнији. Луцy се загледа у професора Цуттера, а ни он није неосјетљив на њезине дражи. Но ту је и Хелен која је осам година раније нестала у аномалији и сад се поновно почела појављивати. Аббy се свиѓа Степхен, а Цоннор се заљубио у Аббy. Степхен се, пак, тајанствено држи по страни.

У меѓувремену претхисторијске животиње стижу, па ќе ту бити борби с големим звијерима попут носорога, пауцима, отровним стоногама, смртоносним наметницима који живе у доброќудној птици додо, летеќим грабежљивцима и подводним чудовиштима.То је била прилика ауторима да сјајном анимацијом подсјете на Спиелбергов "Јурски парк", али и на изванредну ББЦ-јеву документарну серију Шетња с диносаурима. Свака епизода доноси много узбуѓења изванредним специјалним ефектима, а врхунац је у шестој епизоди борба у којој се сукобљавају звијер из претповијести и биќе из далеке будуќности.

Беше на каналите:

AXN  AXN Spin  RTS1  Sat.1  PRO 7  HTV1  Kabel 1  

Препораки
  • Изгубени (2004)

    image
    Од 324 патници на летот 815 само седумдесет преживуваат по падот на авионот. Распоредени се на три локации на таинствен остров во Јужниот Пацифик. Ние одблиску ќе...
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
  • Остров на фантазиите (2021)

    image
    FANTASY ISLAND takes place at a luxury resort, where literally any fantasy requested by guests is fulfilled... although they rarely turn out as expected; delving...
  • 911 (2018)

    image
    Драма која прати ужурбане животе и каријере припадника хитних служби, полицајаца, ватрогасаца и хитне помоќи, људи који ризикују своје животе како би спасли туѓе.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.