poster

Времеплов

Tidsrejsen (2014)

Режисер: Kaspar Munk

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.3/10

Путовање кроз вријеме, развод, љубав и тајни агенти из будуќности!
Нова данска пустоловна серија за дјецу Времеплов напета је прича о тинејџерици Софие чија је највеќа жеља да се њезини разведени родитељи помире. У настојању да их до Божиќа поновно споји она путује у кроз вријеме, заједно са својом пријатељицом из будуќности, како би промијенила догаѓаје из прошлости. Меѓутим, ускоро схваќа да поигравање са судбином има озбиљне посљедице...
13-годишње Софие жели поновно спојити своје разведене родитеље до 24. просинца како би као обитељ заједно прославили Божиќ. Уз помоќ свог дједа изумитеља Софие добива прилику путовати кроз вријеме и на тај начин измијенити судбину брака својих родитеља.
Али при повратку у садашњост (2014.), послије путовања у 1984. годину, она открива да су промјене имале озбиљне посљедице које се тичу не само њезиног млаѓег брата и родитеља, него и цијелог градиќа у којему живи.
Софие заједно са својом супутницом кроз вријеме, бунтовницом Диxие, сада мора исправити проблеме које је створила. Њихов је задатак тиме тежи што Софие и Диxие непрестано прогањају два врло упорна, иако неспособна, владина агента. Та потјера одводи наше протагонистице 30 година у будуќност. Тијеком путовања Софиено схваќање родитеља, Диxие и саме себе почиње се мијењати. Софие на крају ипак проведе савршену Бадњу вечер, али она је далеко од тога каквом ју је замишљала.

Радња серије збива се у три временска периода:

Прошлост: 1984. година
Софие и Диxие путују натраг у 1980-е, у вријеме живописног дјетињства Софиених родитеља. То мијења судбину њезиних родитеља јер према Софиену мишљењу, њезини би родитељи требали бити заједно, а не разведени (што у садашњости јесу). Али када све крене по злу, Софие нема другог избора него понављати путовање у прошлост и будуќност измеѓу 1984. и 2014. године како би исправила велике промјене које је проузрочила.

Садашњост: 2014. година
У настојању да измијени судбину својих родитеља, Софие узрокује низ све веќих невоља. Као прво, због њезиних дјела њезин млаѓи брат више не постоји, а чини се да су се и особности њезиних родитеља такоѓер промијениле. Уз то, Софие у прошлости изгуби књигу из повијести, коју потом пронаѓе дјечак који касније постане мјесни проповједник те уз помоќ ове књиге "предвиѓа" догаѓаје у садашњости и тако стекне велики утјецај у заједници. Како серија одмиче, Софие настоји унијети ред у каос који је проузрочила.

Будуќност: 2044. година
У години 2044., из које потјече Диxие, путовање кроз вријеме је могуќе, али је протузаконито. Постоји чак и обавјештајна агенција Темпус чији је главни задатак ухватити временске путнике и спријечити мијењање повијести. Ти Темпусови агенти трагају за Диxие, а агенцију особно води управо - одрасла Софие.

Та су три временска периода смјештена у божиќно вријеме те нам откривају више о Софие и цијелој њезиној обитељи, о њезиним родитељима док су били дјеца те о њезиној баки и дједу као младом пару.
Софие дословно бјежи сама од себе, и као дијете и као одрасла, а цијела је радња блиско повезана с темама Божиќа и развода.
Због својих путовања кроз вријеме и простор Софие на крају ипак схвати да није одговорна за развод својих родитеља и да не жели промијенити њихов карактер. С друге стране, схваќа да је управо она та која треба промијенити стајалиште о својој обитељи и прихватити развод својих родитеља.
Инспирација за ДР-ову серију, снимљену 2013. године, у једнакој су мјери филм Повратак у будуќност и филмови жанра романтичне комедије. Серија је снимљена у копродукцији с НРК-ом, Yле5, СВТ-ом и НДР-ом, уз потпору Нордиц Филма, ТВ Фунда и Нортхерн Висион Фоундатиона.

Препораки
  • Изгубени (2004)

    image
    Од 324 патници на летот 815 само седумдесет преживуваат по падот на авионот. Распоредени се на три локации на таинствен остров во Јужниот Пацифик. Ние одблиску ќе...
  • Пингвините од Мадагаскар (2008)

    image
    Во серијата настапуваат пингвините од филмот Мадагаскар, а главниот лик е: Капетанот, кој ја предводи пингвинската војска, воедно им помага на своите војници да...
  • Титани тинејџери, одиме! (2013)

    image
    Мали Титани Напред на комичан начин добијају увид у животе суперхероја. Глеаоци ќе коначно имати прилику да виде како живе суперхероји тинејџери. Мали Титани:...
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.