рејтинг: 9.0/10
Оценка на корисникот: 8.5/10
(42 гласови)

Радња прве сезоне серије Сенке над Балканом смештена је у бурни период краја двадесетих година прошлог века који се завршио увоѓењем Шестојануарске диктатуре. Историјска фикција помешана са жанровима трилера и мистерије у центар пажње ставља Београд тог доба као раскрсницу путева на којој се укрштају и сукобљавају интереси са различитих страна света.
Главни ликови су двојица инспектора за крвне деликте који се у узбудљивој драмској нарацији суочавају са низом неочекиваних обрта. Андру Танасијевиќа Танета глуми Драган Бјелогрлиќ, а његовог помоќника Станка Плетикосиќа, младог форензичара, Андрија Кузмановиќ.
У меѓународној екипи нашли су се славни руски глумац Александар Галибин који тумачи лик генерала Врангела, глумци са простора бивше Југославије, затим Жарко Лаушевиќ у улози Ѓорѓа Караѓорѓевиќа, а у главној женској улози је Марија Бергам.
Једног од контроверзних ликова из времена када је опијумски пут прелазио преко Балкана тумачи Гордан Кичиќ. За своју улогу Кичиќ каже да је реч о Алимпију Мириќу који је власник ланца апотека и оновременски тајкун.

Беше на каналите:

KLASIK  RTL2  RTRS  RTL  Nova S  Prva  MRT1  RTS1  

Препораки
  • Вавилон Берлин (2017)

    image
    Берлин во лудите 1920-ти е метропола за талентираните и амбициозните. Но, зад блескавата површина, осиромашените маси се стремат кон подобар живот. Тоа е време на...
  • Нарко-мрежа (2002)

    image
    За време на судењето на Дианџело Барксдејл, дилер на дрога обвинет за убиство, главниот сведок на одбраната го повлекува сведочењето и го ослободува Дианџело од...
  • Der Bozen Krimi (2015)

    image
    The Bolzano thriller - the series.
  • Die Diplomatin (2016)

    image
    The diplomat Karla Lorenz is working on behalf of the Foreign Office around the world to help German citizens in crisis situations.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.