Хумористична серија хваљена у цијеломе свијету с Регом Варнеyем у главној улози возача аутобуса Стана Бутлера. Стан има проблема у животу у родитељском дому као и на послу у аутобусном подузеќу.

Серија описује свакодневне муке возача Стана и његовог кондуктера Јацка. Њихов највеќи проблем на послу је наsорник Блаке који ќе дати све од себе да им загорча живот... и успијева. Стан и Јацк су фрајери којима није мрско гледати цуре, али Блакеy им упорно квари посао.
Серија "У аутобусу" добила је Аустралску телевизијску награду Логие за најбољу британску серију 1973. године.
Укупно је снимљено 7 сезона, 74 наставка, од 1969. до 1973.

Главни ликови:

Станлеy "Стан" Бутлер (Рег Варнеy), возач аутобуса који ради у градском пријевозу Луxтона с Јацком и Блакеом. Живи са својом мајком Мабел, сестром Оливе и њезиним мужем Артхуром. Стан се често удвара кондуктеркама у гаражи.

Мабел Бутлер (Цицелy Цоуртнеидге у првој сезони и Дорис Харе од друге до седме сезоне), Станова мајка. Увијек у финанцијској стисци. Куќанство Бутлерових увијек губи новац и редовито им искључују струју. Мабел често мора рјешава размирице измеѓу Артхура, Оливе и Стана.

Оливе Рудге (Анна Карен), Станова сестра. Оливе је стално жртва критике свог мужа Артхура иако помаже мами по куќи и често помаже Стану око поправака. Оливе је двапут била кондуктерка у аутобусу, оба пута неуспјешно. Увијек жели "рано леќи" с Артхуром, на његово велико незадовољство.
Артхур Рудге (Мицхаел Роббинс), Станов шурјак. Помало је умишљен и диже нос и често одбија Оливеине позиве на интимност. Стан га често исмијава због операције. Артхур стално прчка око мотоцикла који се обично распадне.

Јацк Харпер (Боб Грант), Станов кондуктер, најбољи пријатељ и први сусјед. Он и Стан увијек упадају у невољу па их наsорник Блаке опомиње. Кад се играју радиоодашиљачем, мијењају и постављају прометне знакове "обилазак" на погрешна мјеста или иду на спојеве с бујним кондуктеркама, увијек се у нешто уваљују.

Цyрил Блаке зван Блакеy (Степхен Леwис), наsорник у гаражи. Кад нетко у гаражи добије "генијалну идеју", то је обично Блакеy. То су обично комплицирани планови којима настоји зауздати непослушног Стана и Јацка или их навести у замку не би ли добили отказ. Али сви се ти планови обично обију Блакелеyу о главу с комичним посљедицама па он заврши у директоровој немилости или у болници.

Беше на каналите:

HTV3  

Препораки
  • Луд, збуњен, нормалан (2007)

    image
    Хумористична серија сценариста Феѓе Исовиќа која је веќ у првој сезони освојила хрватске гледатеље својим хумором и изврсном глумачком екипом коју предводи...
  • Сила опасности (2020)

    image
    Цаптаин Ман има нову екипу помоќника суперјунака - Опасне снаге. Цаптаин Ман и Сцхwоз отварају лажну школу како би тренирали клинце да обуздају и контролирају...
  • Државни посао (2012)

    image
    Окосница емисије су сатирични разговори измеѓу тројице актера, коментари који подсеќају на "Станд Уп" форму. У питању су кратки, духовити коментари и опаске на...
  • Јунаци нашег доба (2019)

    image
    Главни јунак серије је Велимир Чичановиќ, звани Чичко, некада љубимац девојака, оженио се на 4. години факултета, па студирао још 5 година, изгубио самопоуздање,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.