Нови свијет. Нова правила. Награѓивани сценарист Јиммy МцГоверн (Тхе Стреет, Црацкер) написао је фасцинантну драму са занимљивим ликовима према повијести оснутка Сyднеyја. 1787. Британија прогони своје нежељене граѓане - сирочад, ситне лопове, проститутке и разбојнике - у Аустралију, вруќу, неплодну и неприступачну земљу у коју су тек ријетки ступили ногом. Но од тих отпадника, које надгледа мали број британских часника и маринаца, очекује се да оснују колонију. Некако, успркос глади, суши, бјежању, вјешањима и бичевањима, колонија је цвала...
Меѓу првим кажњеницима су блиски пријатељи Елизабетх Qуинн (МyАнна Буринг), Томмy Барретт (Јулиан Рхинг-Тутт) и Јамес Фрееман (Русселл Товеy). Елизабетх и Томмy су такоѓер у забрањеној вези - забрањеној јер је начело овог друштва на рубу сукоба да везе измеѓу кажњеника нису допуштене и да на кажњенице имају право једино војници. Откриќе њихове везе покрене ланац догаѓаја који присили прагматичног идеалиста гувернера Пхилипа (Давид Wенхам) да се супротстави свом противнику бојнику Россу који мисли да је једина шанса да преживе владавина челичном шаком. У опасности је и чврста повезаност измеѓу Елизабетх, Томмyја и Јамеса у времену и на мјесту гдје преживљавање овиси о томе да заштитиш оне које волиш. У меѓувремену Јамес због глади рискира живот, здравље и крхки поредак колоније тако што се окоми на насилника Марстона којега се сви боје. У овој епској серији о људској храбрости и труду, љубави, губитку и немогуќим одлукама појављују се Еwен Бремнер као богобојазни велечасни Јохнсон, Геневиеве О'Реиллy као његова несебична жена и Брооке Харман као Деборах, домаќица гувернера Пхилипса. Орла Брадy глуми интуитивну осуѓеницу Анне Мередитх, а Јоанна Вандерхам (Тхе Парадисе) осуѓеницу опасне љепоте Катхерине МцВитие. Рорy МцЦанн (Гаме оф Тхронес) је импозантни злочинац Марстон.
Прогнани су драма која се гледа без даха због славних глумаца у улогама занимљивих ликова, а за коју је сценариј написао један од највеќих сценариста данашњице Јиммy МцГоверн.

Беше на каналите:

Epic Drama  Viasat History  HTV1  

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Јадници (2018)

    image
    Телевизијска адаптација класичног романа Виктора Хугоа. Серија прати животе и меѓусобне односе неколико француских ликова у двадесетогодишњем периоду раног 19....
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.