У продукцији Диснеyа и Ин Д Хоусе Продуцтионс (Небо и земља) приказана је почетком ове године нова турска серија Интикам на турском Каналу Д. Серија је ремаке америчке популарне психолошке драме Ревенге, с којом је Маделине Стоwе заслужила номинацију за Златни глобус, а ТВ драма, приказана на АБЦ-у, постала побједница термина свих америчких канала у скупини од 18 до 49 година. Номинирана за награду најбоље драмске серије на 2012 Пеоплес Цхоице Аwардсима, серија је постала прва на АБЦ-у која се након Изгубљених успјела наметнути у ударном термину од 22 сата те чак крајем 2012. преузети ударни термин Куќаницама.
На трагу великог успјеха и наслијеѓа америчке серије Ревенге, у режији Месуде Ераслан и сценариста Беркуна Оyа снимљена је турска иначица у којој је засјала прослављена и талентирана турска глумица Берен Саат, добро позната и хрватском гледатељству. Привлачна и успјешна глумица може се похвалити с двије Голден Буттерфлy Аwардс награде те титулом једне од најљепших и најбоље плаќених глумица Турске. Роѓена у Анкари, заводљива глумица каријеру је започела 2004. да би прошле године забиљежила наступ с Моницом Беллуци у изврсно прихваќеном дугометражном филму Рхино Сеасон. Ова година за младу глумицу, удану за популарног турског поп пјевача Кенана Доğулуа, обиљежена је серијом Интикам, која се почетком године почела приказивати у Турској, а веќ у рекордном року стиже на екране РТЛ Телевизије. Прва сезона серије има 44 епизоде и упознаје нас са сретним животом дјевојчице Дерин Çелик (Берен Саат) и њезиног оца Адила (Бурак Давутоğлу), до тренутка када Адил буде оптужен за злочин који није починио и када је осуѓен на доживотни затвор. Дерин своје дјетињство проводи у сиротишту, вјерујуќи у очев злочин. Након смрти оца, из његовог дневника Дерин дознаје све о његовој невиности те га одлучи осветити. Дјевојка креира нови идентитет и име Yаğмур Öзден, изнајми апартман у близини обитељи Арсоy те се полако уздиже на друштвеној љествици, како би се приближила и уништила оне који су јој упропастили живот. Успије се додворити Емреу (Мерт Фиерат) те се посве увуќи у живот обитељи Арсоy.

У одлично прихваќеној турској серији коју, занимљиво, у Турској према истраживању највише прати добростојеќи дио гледатељства, осим Берен Саат, улоге су подијељене Мерту Фирату и Нејат Ислер, Енгин Хепилери, Зафер Алгöз, Арзу Гамзе Кıлıнç, Езги Еyüбоğлу и другима, који су успјели изнимну америчку серију пренијети једнако увјерљиво оригиналу, смјестити је у другачије поднебље те драмској серији с елементима трилера и психолошке драме приступити на осебујан и шармантан источњачки начин. Визуално беспријекорна, у сурадњи с великим Диснеyем, Освета ќе истовремено освојити заљубљенике у турске драме, али и обожаватеље добре интриге и узбудљивих америчких трилера.

Yаğмур Öзден / Дерин Çелик (Берен Саат) – одрасла у сиротишту након што су јој оца окривили за убојство. Вјеровала је да је отац крив, али промијени мишљење након што прочита његов дневник у којем описује тко му је све намјестио. Водеќи се мотом „око за око, зуб за зуб“, Дерин одлучи осветити очеву смрт, па започне нови живот као Yаğмур Öзден, изнајми апартман у близини обитељи Арсој те се полако уздиже на друштвеној љествици. С временом се успије додворити насљеднику царства обитељи Арсој, Емреу (Мерт Фиерат), те се посве увуќи у живот обитељи која је одговорна за смрт њезиног оца.

Емре Арсој (Мерт Фират) – одличан студент, насљедник обитељског царства, плејбој и сан сваке дјевојке, али и љубитељ медија. Родитељи Шахика и Халдун од њега очекују велике пословне успјехе након завршетка факултета, но план им квари Емреова мрља у полицијском досјеу када је под утјецајем алкохола усмртио дјевојку. Лудо се заљуби у Yаğмур, а касније је и запроси.

Хакан Ерен (Енгин Хепилери) – директор информатичке компаније, професионални хакер и Yаğмурин савезник у освети обитељи Аској, иако му је Халдун Аској помогао да успије у послу и постане милијунаш. Хакан увелике помаже Yаğмур у откривању информација, али је у неким ситуацијама и спрјечава да не учини неку глупост или се не удаљи од својег циља.

Рüзгар Денизци (Нејат İşлер) – Деринин пријатељ из дјетињства који води обитељски кафиќ на пристаништу бродова. Након Дерининог нестанка, Рüзгар је преузео бригу око заједничког пса, а који ќе их након много година опет спојити… Измеѓу њега И дерин (односно Yаğмур) постојат ќе кемија, коју ќе уништити друга особа.

Шахика Арсој (Арзу Гамзе Кıлıнç) – алфа и омега цијеле операције убојства Дерениног оца, врло имуќна и моќна жена која цијелу обитељ Арсој држи на окупу, жена Халдуна И мајка двоје дјеце, сина Емреа и кќери Џемре. Након откриќа да ју муж вара, њезин брак с Халдуном ќе полако пропасти, а обзиром да не вјерује људима, Шахика никада неќе подупирати Емреове заруке с Yаğмур. Меѓутим, неќе се либити затражити помоќ од Yаğмур…

Халдун Арсој (Зафер Алгöз) – власник врло моќне обитељске компаније у којој је радио Деренин отац, који је открио да су се у њој вршиле малверзације и прао новац. Убрзо се разоткрива његова дугогодишња афера с Шахикином најбољом пријатељицом, Лидијом, због чега ќе водити тешку бракоразводну парницу.

Џемре Арсој (Езги Еyüбоğлу) – најмлаѓа насљедница царства Арсојевих, узорна студентица с високим моралним вриједностима, за разлику од осталих чланова обитељи. Њу и њезину обитељ шокират ќе истина о њезином правом подријетлу…

Беше на каналите:

AXN Spin  RTL  OBN  

Препораки
  • Поаро (1989)

    image
    Дејвид Сашет го остварува најдобриот приказ на славниот Белгиец на Агата Кристи, бидејќи со голем жар се предал на истражување. Ги прочитал сите романи, кратки...
  • Виенска крв (2019)

    image
    Беч, почетком 20. века. Колевка филозофије, науке и уметности. Град у чијим се кафеима и операма суочавају културе и идеје. Макс Либерман је сјајан младиќ, Енглез...
  • Плаве крви (2010)

    image
    Серија прати живот обитељи Реаген, чија је глава обитељи Франк Реаган (Том Селлецк), полицијски начелник. Његова кќи Ерин (Бридгет Моyнахан) је помоќник окружног...
  • Ноќен менаџер (2016)

    image
    Шпионска мини-серија снимена според романот на поранешниот британски таен агент, подоцна наградуваниот писател Џон ле Кар. Главниот јунак на приказната,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.