poster

Vlak Zhou Yu

ZHOU YU DE HUO CHE (2002)

Драма, Pоманса | Кина, Хонг Конг
Режисер: Zhou Sun

рејтинг: 6.5/10

Содржина

Зхоу Yу (Г. Ли), керамичарка из једног села из сјеверозападне Кине, има дубоку везу с Цхен Qуингом (Т. Леунг Ка Фаи), суптилним и стидљивим пјесником, који ради као учитељ у удаљеном граду. Он се у њу јако заљубио и поклонио јој је збирку пјесама у којој ју је успоредио с мистичним језером. Очарана њиме, Зхоу Yу сваки викенд путује влаком не би ли се нашла с њиме и водила љубав. Али, она истодобно постане и јако везана уз његову поезију и труди се организирати књижевне вечери и издати збирке. Цхену није јасно воли ли га она због његових пјесама или због њега самога, па одлучи преселити се у други град. Зхоу Yу ќе упознати локалног ветеринара Зханга (Х. Сун) с којим ќе се случајно упустити у љубавни однос, због чега ќе се наќи у новом вртлогу љубавних осјеќаја...

"Влак Зхоу Yу" осебујан је филм изразите атмосферичности који првенствено жели изразити суптилна и меланколична унутарња стања својих ликова, а мање полаже на фабулативност. Прича је то о осјеќајној дјевојци (коју тумачи једна од најпознатијих кинеских глумица, Гонг Ли) ношене бујним љубавним емоцијама и очараношќу поезијом. Њезина стања изврсно наглашава сјајна камера и лирске глазбене партитуре, те занимљиво кориштена нелинеарна монтажа.
Филм је режирао Зхоу Сун, један од најзапаженијих кинеских филмских редатеља још од осамдесетих година (Блоод ат Дуск и Преттyx Мотхер).

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Love Your Name (1984)

    image
  • Ана Карењина (1948)

    image
    Ана Карењина је један од Толстојевих најлепших романа, описује друштвену и личну психологију тога доба. Радња се врти око две љубави - једне среќне и једне...
  • Напуштајќи го Лас Вегас (1995)

    image
    Холивудски сценарист којшто загубил сè поради алкохолизмот формира комплицирано пријателство и пакт со проститутка во Лас Вегас.
  • Apasionata (1983)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.