poster

Црна мачка

The Black Cat (1934)

Режисер: Edgar G. Ulmer

рејтинг: 7.0/10

Содржина

У Маѓарској у влаку упознају се млади брачни пар на меденом мјесецу и доктор Витус Wердегаст. Он одлази у посјет пријатељу након што је посљедњих петнаест година провео као ратни заробљеник. Доктор и млади пар подијеле такси, но деси се прометна несреќа недалеко од куќе Витусова пријатеља, архитекта Хјалмара Поелзига. Филм је познат као први у којем се заједно појављују Борис Карлофф и Бела Лугоси.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Брзина 2 (1997)

    image
    У другом делу приче филма "Брзина", Сандра Булок још једном тумачи улогу Ени Потер, девојке која је склона томе да упада у невоље. Ени је пресреќна када јој дечко...
  • Финална Мисија (2018)

    image
    Кога една Тајланѓанка со чудесни моќи ќе исчезне, Акс и неговиот стар тим повторно се обединуваат и се обидуваат да ја пронајдат.
  • Потјера (1946)

    image
    Чак Скот добија посао шофера који ради за Едија Романа. Али Чакова веза са Едијевом плашљивом женом постаќе права ноќна мора.
  • Одблесоци (2008)

    image
    Кога агентот на Европол, Том Бриндил, ќе го викнат во Барселона, Шпанија, за да го најде серискиот убиец познат како „Пигмалион“ тој доаѓа до исклучително...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.