сезона: 1

епизода: 10 - акцијска серија

Содржина

Америчка серија „Спасилачка служба“ настала је на темељу истинитих прича спасиоца Лос Ангелеса, а један од њих, среќом, био је и Грегорy Ј. Бонанн, који је напосљетку постао коаутор серије и креатор легендарног костима. Тим спасиоца предводи заповједник Митцх Буцханнон (Давид Хасселхофф), а чланови његове екипе помажу колегама и цивилима у опасним ситуацијама попут утапања, потонуќа бродова, отмица, разбојстава те у нападима морских паса. Осим Митцха и његова сина Хобиеја Буцханнона (Јеремy Јацксон), серија прати и животе младих спасиоца, меѓу осталима, Степхание Холден (Алеxандра Паул), Ц. Ј. Паркер (Памела Андерсон), Царолине Холден (Yасмине Блеетх), Суммер Qуинн (Ницоле Еггерт) и Цодyја Мадисона (Давид Цхокацхи).
Заштитни знак „Спасилачке службе“ свакако је Митцх Буцханнон (Давид Хасселхоф), који је уједно био извршни продуцент серије у којој је тумачио главни лик свих 11 сезона. Толико је био популаран да је покренуо глазбену каријеру, а највеќи успјех доживио је у Њемачкој. Успоредо с наглим порастом гледаности, у треќој сезони појавила се Ц. Ј. Паркер (Памела Андерсон), која је убрзо постала женски симбол серије. Заносна Памела шест је година глумила сексепилну спаситељицу, а због атрактивног изгледа обожавали су је и мушкарци и жене диљем свијета.
Данас се на свом профилу на Инстаграму радо присјеќа времена кад је снимала „Спасилачку службу“, а са својих 51. годину и даље изгледа сензационално. Још је једна дјевојка из серије освојила мушка срца, а ријеч је о прекрасној бринети Yасмине Блеетх, која је утјеловила Царолине Холден и којој је рад на серији „Спасилачка служба“ био врхунац каријере. Свакако треба споменути и глумицу Алеxандру Паул, која је играла дјевојку Митцха Буцханнона - Степхание Холден. Од мушких чланова екипе треба споменути Давида Цхокацхија, згодног плавушана плавих очију, исклесаног мишиќавог тијела, што је било сасвим довољно да се многе жене заљубе у спаситеља Цодyја Мадисона. Напосљетку, сина главнога глумца, Хоббиеја Буцкханнона, утјеловио је Јеремy Јацксон, а занимљиво је да је првотно та улога требала припасти Леонарду ДиЦаприју.
Премијера серије „Спасилачка служба“ била је 1989. на НБЦ-у, али је отказана након прве сезоне због високих трошкова продукције. Захваљујуќи Давиду Хасселхоффу који је толико вјеровао у серију да је уложио свој новац, творци серије и њезини продуценти Мицхаел Берк, Доуглас Сцхwартз и Грегорy Ј. Бонанн поновно су је оживјели 1991. године.
Тијеком највеќе популарности била је приказивана у 148 земаља свијета и на свим континентима, осим Антарктике, а пратило ју је чак 1,1 милијарди гледатеља, због чега је доспјела у Гуиннессову књигу рекорда као најгледанија телевизијска серија свих времена. Осим „Спасилачке службе“ и њезина наставка, који је сниман на Хавајима, био је покренут и спин-офф „Спасилачка служба: Ноќи“, а 2003. године снимљен је и телевизијски филм „Спасилачка служба: Вјенчање на Хавајима“.

Слики

Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0Спасилачка служба 2.0

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Кобра (1996)

    image
    Они су уистину најбржи и најжешќи - полицајци с аутопута! Најуспјешнији њемачки акцијски серијал, серија која је тијеком 15 година постала хит и етаблирала се као...
  • Хаваи 5-0 (2010)

    image
    Елитна полицијска јединица окупљена је да се бори са злочинима у 50. држави Америке.
  • Бен Хур (2010)

    image
    Младиот еврејски принц ќе тргне по патот на одмаздата откако неговиот стар пријател ќе ги зароби него и неговото семејство… Прекрасна екранизација на славната...
  • Морнарички истражитељи: Лос Анѓелес (2009)

    image
    Морнарички истражитељи: Лос Анѓелес је драма о опасном свету јединице НЦИС, у коме се непрестано одвија хватање опасних и лукавих криминалаца, који су претња по...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.