Серија је настала адаптацијом романа Ведата Туркалија те проговара о животу невине дјевојке, њезиној великој трагедији и околини која ју не разумије. Екранизација ове серије одговара на питања може ли се горка прошлост избрисати, може ли љубав побиједити, и на крају може ли се изгубљена част вратити... Од продуцента Керема Çатаyа стиже потресна прича о прелијепој Фатмагул (Берен Саат) чији се живот окрене наопако када је богати и разуздани младиќи вишеструко силују. Одгојена у малом туристичком мјесту Цесме у западној Турској, Фатмагул не наилази на подршку околине, а додатан ударац задаје јој њен огорчени заручник Мустафа (Фıрат Çелик) који је због изгубљене части оставља.
Фатмагул (Берен Саат) је невина и прелијепа дјевојка која се ускоро треба удати за младиќа скромног подријетла Мустафу (Фират Целик). Фатмагул обожава Мустафу те не може дочекати завршетак њихове куќе коју гради, као ни чињеницу да више неќе морати живјети са својом шогорицом која врши притисак на њу и њеног брата. Но нажалост, живот је Фатмагул намијенио другачију и много тежу судбину. Након што ‘запне за око’ неколицини разузданих богаташа Фатмагул ни не слути да ќе јој управо они ‘скројити’ горку будуќност која слиједи.
Фатмагул је и у дјетињству била тиха, сви су навикнули на њезину шутњу, а
Мустафа се не одважује ни дотакнути је те не може дочекати брак у којем ќе заједно са својом одабраницом живјети и одгајати дјецу. Фатмагул до сада није имала ништа што би јој припадало, па помаже Мустафи и стрпљиво се припрема за живот који ќе бити само њезин. Керим (Енгин Акyурек) је из оближњег села, а отац му је напустио мајку због друге жене. Кад мајка није могла прихватити новонасталу ситуацију починила је самоубојство те је остао сасвим сам. За њега се побринула локална исцјелитељица коју зову Бабица, власница велике парцеле крај мора на коју су бацили око богаташи Решат и Рифат Јашаран. Керим ради у жељезари, а љети жељно ишчекује своје пријатеље из основне школе, богате Селима (Енгин Озтурк) и Ердогана Јашарана (Каан Тасанер) те Вурала (Бугра Гулсоy). Док су били дјеца, меѓу њима се није осјеќала класна разлика, но како одрастају, јаз меѓу њима расте. Пут четворице пријатеља, који су због Селимових зарука једне ноќи пили до јутра, пресијече се с Фатмагулиним, која је изишла како би заручника отпратила на море. Разуларени младиќи у шали почну задиркивати Фатмагул но под утјецајем пиќа и опијата на крају несретну дјевојку силују. Јутро након, унесреќену и злостављану Фатмагул проналазе полуживу на плажи те је смјештају у болницу. Када дјевојка доѓе к свијести мора се суочити с губитком части и невиности.
Но права трагедија за Фатмагул почиње онда када је се, над болничком постељом, њен заручник Мустафа, због тога што је 'обешќашќена', одрекне. Фатмагулиним недаќама ту не долази крај. Како би заташкали силовање моќни богаташи потплате Фатмагулину шогорицу да заташка злочин. Керим због срама и под Јашарановим притиском попушта те је присиљен оженити се с Фатмагул. Заједно са својом обитељи и новим супругом дјевојка одлази из родног краја у велики Истанбул, јер за њу више нема мјеста у малој средини. Суочен с властитом срамотом због силовања заручнице Мустафа схваќа како ништа не може надомјестити љубав коју је осјеќао према Фатмагул. Устрајан у својој одлуци одлази у Истанбул како би се осветио…

О ГЛАВНОЈ ГЛУМИЦИ
Берен Саат, хрватској публици познатија је као Бихтер из ‘Страсти Оријента’. Но управо због улоге Фатмагул ова глумица је добила ангажман у филму признатог иранског редатеља Бахмана Гхобадија ('Туртлес Цан Флy') у којему ќе глумити с Моницом Беллуци. Берен Саат често сврставају меѓу најљепше турске глумице, прошле године проглашена је вицепрвакињом љепоте иза Тубе Буyукустун ('Аси'). Глумица је заиграла у филму 'Паинс оф Аутумн' с тренутно најпопуларнијим турским глумцем Муратом Yилдиримом. У том филму утјеловила је Елену, грчку проститутку.
Лијепа Берен је роѓена 1984. године у Анкари. Студирала је на свеучилишту Билкент, а за улогу фаталне Бихтер у ‘Страстима Оријента’ освојила је награду 'Беyкент Университy' за најбољу турску глумицу. Берен говори енглески и шпањолски језик. Заједно с Киванцем Татлитугом посудила је глас турској верзији цртаног филма ‘Тоy Сторy 3’. У једном од ријетких интервјуа Берен је признала како су јој омиљени глумци Мел Гибсон и Јулија Робертс. Осим глуме Берен воли плесати и фотографирати, а повремено игра тенис. Берен је ходала с Тубиним бившим дечком глумцем Бüлентом İналом. Берен је прошле године освојила награду ‘Стyле’ турског издања часописа Елле.


ФАТМАГУЛ
Млада сеоска дјевојка Фатмагул живи с превише наивним старијим братом Рахмијем и шогорицом Мукадес. Дијели собу с вољеним неќаком Муратом. Цијело је вријеме изложена разорном притиску шогорице која на Фатмагул искаљује бијес због властите несреќе. Она је тиха, стрпљива и послушна дјевојка. Каткада помаже шогорици и брату у малом погону за производњу сира који посједују. Чека дан када ќе се удати за заручника Мустафу. Подноси шогорицу маштајуќи о дану када ќе имати властиту куќу и кревет који ќе бити само њезин. До данас је Фатмагул увијек помагала другима, а нитко никада није ништа учинио за њу, али сада Мустафа властитим рукама гради куќу у којој ќе заједно живјети након вјенчања. Мустафа је њезина љубав из дјетињства. Фатмагул воли Мустафу откад зна за себе. Мустафина јој је љубав најљепше што има у животу. Када је силују четворица, за Фатмагул почиње ноќна мора која нема краја. Фатмагул се сломи када јој Мустафа окрене леѓа, а онда је присиле да се уда за једног од злостављача.

КЕРИМ
Керим је као дјечак остао без родитеља. Када је његов отац напустио мајку, а мајка починила самоубојство, остао је сироче. Прихватила га је њихова сусједа Бабица и пригрлила га као властито дијете. Ни тренутка се није одвајала од њега. Керим је завршио гимназију и није ни помишљао на факултет како би што прије могао почети зараѓивати за живот. Ради у жељезарији. Разумије се у море и риболов, као и остали локални младиќи. И Керим је тих, миран и пристојан младиќ којега околина воли. Унаточ љетним љубавима које је доживио с туристкињама које долазе у мјесто, до данас није имао праву везу. Нема великих снова ни великих очекивања у животу. Никада није размишљао о томе да напусти мјесто. Керимова је траума самоубојство његове мајке. Када доѓу његови пријатељи који су цијелу зиму далеко, Керимов живот оживи и поприми нову боју. Док с њима проводи вријеме, као да се враќа у дјетињство. Он је младиќ који држи до својих вриједности. Пријатељство му је врло важно. Керим се пристаје оженити с Фатмагул. Но осјеќај кривње, као ни Мустафин големи бијес, никада га неќе престати прогонити.

МУСТАФА
Фатмагулин заручник који за живот зараѓује риболовом. Тренутачно живи с мајком Халиде и оцем Емином. Припрема куќу како би се што прије могао оженити с Фатмагул. Властитим рукама забија сваки чавао њихова будуќега заједничког живота. Жели се побринути да све буде беспријекорно како Фатмагулина шогорица Мукадес, која је љубоморна на њезину среќу, не би представљала запреку. Јако му тешко пада одлазити у риболов и данима бити одвојен од Фатмагул. Када раздвојеност заврши и поновно се наѓу, потискује чежњу и не усуѓује се ни дотакнути Фатмагул.
Док обитељ Јашаран у страху од Мустафина бијеса тражи начин да га смири, Мустафи није ни на крај памети да ќе се с временом претворити у њихову играчку. Зна само једно - да ќе до краја живота прогонити Фатмагул и Керима.

РАХМИ
Рахми је Фатмагулин претјерано наиван старији брат. Каткад је дјетињаст. Рахми је особа која увијек и свему приступа са смијешком. Води погон за прераду млијека са женом Мукадес. Има сина Мурата. Фатмагул је његова једина сестрица. Након што је изгубио мајку и оца он се побринуо за Фатмагул колико је могао.

МУКАДЕС
Присилно удана за Рахмија, мајка једнога дјетета. Мукадес је незадовољна што не може живјети живот којему се надала, па љубоморно проматра Фатмагулину љепоту и њезину среќу с Мустафом. Због тога стално ради притисак на Фатмагул, стално пуни главу Мустафи и хушка га против сестре. Мукадес је амбициозна и страствена жена. Јако јој смета што живот живи као осуѓеница. То никада није био њезин сан.

БАБИЦА
Право јој је име Мерјем. Она је мјесна исцјелитељица, млада жена коју сви воле и цијене. Она је Керимова заштитница. Подријетлом је с Крете. Њезина се мајка доселила у мјесто у доба размјене становништва и тада добила велику парцелу која је сада проглашена граѓевинским земљиштем. Сада парцела припада Бабици. Она зна да је Решат Јашаран бацио око на парцелу, али не намјерава му попустити.

РЕШАТ ЈАШАРАН
Богат пословни човјек који и даље има велике посједе у мјесту у којему је роѓен и одрастао. Пословни му је партнер брат Рифат. Они су власници велике граѓевинске твртке. Веќ дуго живе у Истанбулу, али никада нису прекинули везе с родним крајем. И даље је најутјецајнија особа у крају. Љета проводе на својој фарми у родноме мјесту.
Решат је човјек неограничене амбиције. Никада није оклијевао газити по људима како би постигао моќ. Иако му сметају доколичарење и неподопштине јединог сина Селима, гаји наде у њега. Веќ му је дао удио у твртки, жели да запне за посао. Жели удружити снаге са сином. Због тога искључује сина свога брата, Ердогана.

СЕЛИМ
Једини син Решата и Перихан Јашаран. И он је своје дјетињство провео у мјесту. Након тога је завршио средњу школу и дипломирао на приватном свеучилишту у Истанбулу. Леѓа му чува сва снага његова оца, па се због тога нимало не брине за своју будуќност. Живот не доживљава превише озбиљно, но ипак се суздржава пред оцем. Иако се труди сакрити своје неподопштине са женама, с обзиром на то да је експониран младиќ, у тиску често излазе вијести о њему. Селим користи све што му отац може пружити. Његова будуќа заручница Мелтем кќи је заступника у парламенту. Селим је заправо против брака, али зна колико његов отац жели тај брак, па се морао покорити. С друге стране не устручава се и даље потајно забављати са женама.

ЕРДОГАН
Син јединац Рифата и Хилмије Јашаран. Решатов неќак и Селимов роѓак. И он с обитељи живи у Истанбулу. И он је имао исто образовање као и Селим. За разлику од Селима, он ради у обитељској твртки. Није толико равнодушан као Селим, амбициознији је. Због тога му смета стричево игнорирање и очева шутња. С времена на вријеме не устручава се то и реќи. Жели да се толеранција која се гаји према Селиму покаже и њему. Иако се извана чини као да се добро слажу, Ердоган је из дна душе бијесан на Селима. Када игра коју је Ердоган започео за Фатмагул заврши катастрофално, и он ќе осјетити свој дио посљедица.

ВУРАЛ
Син директора катастарског уреда, Шемсија. И он је Керимов, Селимов и Ердоганов пријатељ из дјетињства. Живи у Истанбулу као и Селим и Ердоган те користи све што му његова богата обитељ може приуштити. Нешто је осјеќајнији од Селима и Ердогана. Осјетљивији је те је због тога ближи Кериму.

Беше на каналите:

O Kanal  RTV Slon  Prva World  Sitel  Prva  

Препораки
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
  • Хотел на мечтите (2004)

    image
    Not a continuous series with consistent story continuity, but a number of essentially independent stories, 'Love Boat without the cruise ship'. Each episode is...
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.