Серија Wолф Халл, која се темељи на успјешницама Хиларy Мантел, с Марком Рyланцеом и Дамианом Леwисом у главним улогама, доноси интиман портрет Тхомаса Цромwелла, сјајног савјетника краља Хенрика ВИИИ., који покушава балансирати измеѓу моќника на тудорском двору. Wолф Халл прати сложене сплетке и тајне договоре Тхомаса Цромwелла - прагматичног и вјештог политичког манипулатора, човјека скромне, али и загонетне прошлости - који служи краљу и домовини настојеќи преживјети опасне политичке интриге, краљеву бурну везу с Аном Болеyн и вјерска превирања тијеком протестантске реформације.
Прича почиње 1529. године. Краљ Хенрик ВИИИ. веќ је 20 година у браку с Катарином Арагонском, но још нису добили мушког насљедника. Папа не уважава Хенрикове молбе за поништење брака. За то вријеме Ана Болеyн чека у прикрајку. Кардинал Wолсеy није успио исходити поништење и изневјерио је краља у само тој једној ствари. Но Хенрик није познат по праштању и Wолсеyјева будуќност - и његов живот - висе о нити. Wолсеyјев је савезник Цромwелл, војник, шармер, трговац, одвјетник. Тај скромни поткивачев син успио се издиќи из блата и постати Wолсеyјев слуга од повјерења. Кад Ана Болеyн и њезини помагачи напокон сруше Wолсеyја, Цромwелл ќе ставити све на коцку док балансира измеѓу бескрајне оданости умируќем кардиналу и властите сигурности и будуќности.
Убрзо ќе се овај политички гениј затеќи усред краљевих планова да узме Ану за своју жену и краљицу те притом раскине енглеске везе с Римом и Католичком Црквом.
Но Цромwелл зна да је Хенрикова наклоност нестална. Кад Ана не успије родити сина, Цромwелл добива задатак ослободити краља од проблематичне краљице. Када добије налог да прикупи доказе против ње, похватат ќе оне које он сматра кривима, но не нужно за тај конкретни пријеступ. Ово је узбудљива прича о животима и осјеќајима људи који су живјели у једном изванредном времену. Цромwелл је приказан као комплексан и сјајан човјек, каткад оштар, бешќутан и осветољубив, но и суќутан, мудар те хуман.

Беше на каналите:

Epic Drama  Viasat History  HTV1  ARTE DE  SLO1  FilmBox Extra RS  SLO2  

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • Мала Секира (2020)

    image
    Создадена и режирана од “Оскаровецот“ Стив Меквин (12 години ропство), антологиската серија „Мала секира“ раскажува лични приказни за карипската заедница во...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.