Иан Рицхардсон враќа се у улози монструозног макијавелиста Франциса Урqухарта, који је у меѓувремену постао премијер и стекао моќног непријатеља. Ово је други дио трилогије "Хоусе оф Цардс", адаптације политичког романа и велике успјешнице Мицхаела Доббса коју потписује Андреw Давиес.

Урqухарт се у повјерењу обраќа камери и објашњава тренутачну политичку ситуацију: Британија има новог краља, безличног либерала с властитим замислима. "Не одобрава моје политичке ставове, тврди да сам бешќутан и да својим дјеловањем само повеќавам јаз измеѓу богатих и сиромашних. Оптужује ме да сам самовољни тиранин. Како бих ја, као покорни слуга Његовог величанства, требао реагирати? Требам ли се супротставити нашем милостивом владару или изневјерити повјерење људи који су ме изабрали? Признајем, склонији сам борби. На крају крајева, омјер снага је подједнак. Ја на својој страни имам прелијепу политичку савјетницу Сарах Хардинг, бриљантну стратегичарку. Моја ме супруга Елизабетх увијек потицала да тежим к вишим циљевима. Тим Стампер предано обавља дужност "цхиеф wхипа", а Сир Бруце Буллербy и његови новинари увијек су гладни сочних трачева о краљевској обитељи. Он пак на својој страни има Цхлое Цармицхаел, радикалну помоќницу представника за тисак те улизице из редова мојих политичких непријатеља, првенствено Јохна Строуда, неучинковитог воѓу опозиције и неколицину разочараних конзервативаца из моје странке. Све у свему, мислим да сам у предности: у мом "тиму" су и принцеза Цхарлотте, мајка пријестолонасљедника те краљева запостављена жена."


НАГРАДЕ:
1993. награда БАФТА коју додјељује Банка Ллоyд за најбољу продукцију - номинација за најбољу оригиналну ТВ глазбу и најбољег глумца: Мицхаел Китцхен и Иан Рицхардсон; награда за најбољу филмску или видеомонтажу (играни/забавни програм)
1994. награда Удружења телевизијских и радијских дјелатника - награда Санyо за ББЦ-јеву телевизијску серију године;
награда Пеабодy - најбоље драмско остварење (трилогија "Хоусе оф Цардс")

Беше на каналите:

HTV3  

Препораки
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Auf Streife – Die Spezialisten (2015)

    image
  • Блеја

    image
    Блеја је кратка играна структура у трајању од десетак минута, у којој пратимо свакодневна дешавања у улазу једне стамбене зграде у Београду. Осамнаестогодишњаци...
  • Призори из брачног живота (2002)

    image
    Драмска серија редитеља Данила Вукотиќа у којој главе улоге играју Милица Милша, Марко Живиќ, Милан Чучиловиќ...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.