рејтинг: 3.9/10
Оценка на корисникот: 7.9/10
(39 гласови)

Број на епизоди: 70

Содржина:

РТЛ Телевизија доноси нову серију која ќе својим садржајем засигурно заинтригирати многе гледатеље. Инспирирана свакодневним животним причама које погаѓају бројне обитељи у Хрватској, попут неочекиваних љубавних пријевара, драматичних бракоразводних парница, тешких суѓења због скрбништва или очинства, застрашујуќих обитељских откриќа или пак проблема с властима, ова серија омогуќит ќе гледатељима да барем на трен завире у животе других људи који наизглед сретно живе, иако се унутар њихова четири зида одиграва права животна драма. Свака епизода серије „Крв није вода" у документарној форми прати поједину обитељ и њезину потресну причу која их је изненада задесила. Главне актере у свакој епизоди глуме стварни људи, а и сцене су снимане на стварним локацијама што још више доприноси аутентичности догаѓаја. Кроз дванаест епизода дознат ќемо што се догаѓа с дугогодишњим супружницима када њихову идиличну заједницу уништи мајчина пријевара с кќериним дечком, како је мајка тинејџерица због љубави према својој обитељи доспјела на руб банкрота, зашто се самохрана мајка боји за живот своје кќери јединице која се дружи с криминалцима, што се догаѓа када син тероризира цијелу обитељ, као и многе друге животне приче које се догаѓају у сусједству иза затворених врата. Иако је свака епизода серије „Крв није вода" прича за себе, за све њих постоји крајње питање - каква је судбина обитељи које су потресли несретни догаѓаји , имају ли оне након рјешења проблема икакву заједничку будуќност и које су посљедице? Сви ликови и догаѓаји су измишљени. Идеја за „Крв није вода“ настала је тијеком размишљања о пројекту који би хрватским гледатељима представио једноставан и иновативан тренд приказивања стварног живота и особних драма "обичних људи" који је у посљедњих неколико година освојио телевизијска тржишта многих западноеуропских земаља. Иако су све приказане приче инспириране стварним догаѓајима из живота људи, њих утјеловљују натуршчици, људи из сусједства, људи којима глума није посао од којега живе. У првој сезони серијала било је ангажирано око тисуќу 'глумаца', док у другој, која се још увијек емитира, око 500-тињак различитих профила – од правника, плесача, оперних пјевача и тета у вртиќу до собосликара, новинара, медицинских сестара, куќаница и професионалних кухара. Будуќи да је генерално правило аутентичност прича, неки 'глумци' су у више епизода утјеловили одреѓене ликове, на примјер одвјетнике, социјалне раднике, полицајце, лијечнике и медицинске сестре.

Препораки
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.