Содржина

Почитуваниот антрополог Џејмс Крипендорф и неговата сопруга Џенифер ги носат своите три деца на една потрага по изгубено племе во Нова Гвинеја. По смртта на Џенифер, Џејмс ништо не постигнува, а сите пари кои му се дадени како донација ги троши за да ги одгледа децата како самохран родител. Тој има закажано предавање на факултетот и стравува дека може да го обвинат за злоупотреба на парите од грантот, па го измислува племето Шелмикедму и лажира документарен филм, каде неговите деца се членови на тоа племе од Нова Гвинеја. Антропологот Вероника Мичели контактира со Хенри Спиви, продуцент на кабелската телевизија, терајќи го Џејмс да продолжи да создава лажни снимки, а ривалката Рут Ален почнува да се сомнева.

Слики

Племето на Крипендорф

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Pup Star (2016)

    image
    Welcome to a world where dogs can not only talk -- they can SING! Tiny, a cute little Yorkie pup with a big voice, gets a chance to audition for the singing...
  • Mr. Bones (2001)

    image
    A medicine man is sent looking for the son of his tribal king, and brings back an American golfer and a host of goons intent on keeping him in the golf tournament.
  • Сељачине с Беверлy Хиллса (1993)

    image
    Хитац којим је негдје дубоко у шумама Аркансаса промашио дивљу патку донијет ќе припростом фармеру Једу (Јим Варнеy) и његовој обитељи пун погодак. На њихову...
  • Шоуто на кучето и понито (2018)

    image
    Трогателен филм за коњ и пони.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.