poster

Викиншке саге

Viking Sagas (1996)

Режисер: Michael Chapman

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 4.9/10
Оценка на корисникот: 6.4/10
(12 гласови)

Содржина

Исланд, 900. године Кјартан (Ралпх Моеллер), згодни горостас, лијечи свог рањеног оца Валгарда, јуначког владара Исланда, којега је заробио Кетил. Кетил ипак убије Валгарда у ритуалном смакнуќу. Млади се син закуне да ќе осветити убојство свога оца. Кјартан успијева побјеќи из његовог заточеништва и при томе украде Валгарду мач. Затим крене у потрагу за Гуннаром (Свен-Оле Тхорсен). То је човјек који га може научити како бити прави Викинг и помоќи му да освети смрт свога оца те можда ослободи Исланд туѓинске власти. Након што је данима пловио морем и готово страдао, Кјартана пронаѓе Магнус тхе Лаwгивер, Гуннаров роѓак, који младиќа одведе к себи у куќу да се опорави. Пробудивши се, Кјартан угледа Гудрун (Ингибјорг Стефансдоттир), Магнусову 18-огодишњу кќер и можда најљепшу дјевојку на Исланду. Но Гудрун се мора удати за Морда, Кетилова роѓака.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Велики изазов (2004)

    image
    Група пријатеља која се бави паркуром одлучи кренути у Бангкок на отварање нове школе која ќе помоќи деци да науче вештине паркура. Меѓутим, оно што почиње као...
  • Индијана Џонс и кралството на кристалниот череп (2008)

    image
    Во 1957 г. Индијана Џонс се заплеткува во советско сценарио за да ја открие тајната на мистериозните артефакти познати како Кристалните черепи.
  • Индијана Џонс и ограбувачите на изгубениот ковчег (1981)

    image
    Во 1936 г. археологот и авантуристот Индијана Џонс е најмен од американската влада да го најде заветниот ковчег пред нацистите да ги присвојат неговите...
  • Индијана Џонс: Храмот на проклетството (1984)

    image
    Во 1935 г. Индијана Џонс добива задача од индиски селани да го врати каменот што им го украл таен култ под катакомбите на античка палата.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.