Содржина

Од вечерас почиње серија "Јагодиќи", наставак серије "Сва та равница". Серија има дванаест епизода.
За разлику од серије Сва та равница, која је инспирисана истинитим догаѓајима описаним у књизи Ненада Чанка "Као и сва равница", серија Јагодиќи је плод креације сценаристе Ѓорѓа Милосављевиќа на исту тему, са ликовима које смо веќ упознали из "Равнице"...
Гледаоци ќе имати прилику да гледају наставак хронике о банатским грофовима четири године касније. На каштелу Јагодиќа много тога се изменило. Лајко Зобар се тешко навикава на улогу коју му је судбина наменила, да буде један од оних које је до јуче мрзео - господин Лајко Јагодиќ, ванбрачни син грофа Милана, и полубрат Јована и Бранка.
Ни његовој браќи није лако. Тешко доживљавају промене које су се догодиле.
У уметничком и продукционом смислу Јагодиќи су захтевнији и сложенији од Равнице. Иако је мешавина различитих жанрова, хроника о Јагодиќима остаје у оквирима драмске мистерије са елементима трилера и хорора. Истовремено кроз судбину браќе Јагодиќ- Лајка (Иван Босиљчиќ), Бранка(Гордан Кичиќ) и Јован (Дејан Луткиќ) у први план истичу свој мелодраматски карактер.
Снимано је на аутентичним локацијама у Војводини, у Кулпину, у дворцу Дунѓерских, у Сремским Каролвцима, Петроварадину, Мошорину, Вршцу, Новом Саду, Чортановцима...
У главним улогама Драган Николиќ(Гроф Милан), Гордан Кичиќ (Бранко Јагодиќ), Дејан Луткиќ (Јован Јагодиќ), Иван Босиљчиќ (Лајко), Слобода Миќаловиќ (Аида), Славица Вучетиќ (Клара), Наташа Нинковиќ (Борјана Врањеш), Зорана Бечиќ (Софија Корнголд), Нина Јанковиќ (Хелена Богдановиќ), Миодраг Мандиќ Манда (Инспектор Кунц), Горица Поповиќ (Маришнени), Радослав Миленковиќ (Поручник Васиќ), Марко Николиќ (Мате), Миша Самолов (Масниковиќ), Соња Дамјановиќ(Голуба), Ивана Јовановиќ (Луда Зора), Милорад Капор (Паор Лоцика).
Сценарио: Ѓорѓе Милосављевиќ
Директор фотографије: Радослав Владиќ
Сценографија: Никола Берчек
Костими: Јелисавета Татиќ
Монтажа: Петар Јакониќ
Музика: Томо Р. Бабовиќ
Кратак садржај прве епизоде:
На покладама, за време сеоске славе, газда Јован Јагодиќ доживљава трагедију. Његова жена Милица умире под нејасним околностима. Прошло је годину дана од Миличине смрти. Из Париза се враќа млаѓи брат Бранко. За ових годину дана на каштелу се много тога изменило. Брат Јован по цео дан борави у собе жалеќи за вољеном женом. Када ипак изаѓе, одлази у град у сумњиви провод. О имању нико више не брине. Оно је запуштено, оптереќено хипотеком и нагомиланим дуговима те банкар Мител прети пленидбом каштела. Гроф Милан Јагодиќ се опоравља од мождане капи у Сланкамену не слутеќи шта се догаѓа код куќе. У Петровград је стигао и мистериозни бечки полицајац, инспектор Ото Кунц који започиње своју истрагу. Приближавају се овогодишње сеоске покладе...

Слики

Јагодиќи

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Der Bozen Krimi (2015)

    image
    The Bolzano thriller - the series.
  • Die Diplomatin (2016)

    image
    The diplomat Karla Lorenz is working on behalf of the Foreign Office around the world to help German citizens in crisis situations.
  • 911 (2018)

    image
    Драма која прати ужурбане животе и каријере припадника хитних служби, полицајаца, ватрогасаца и хитне помоќи, људи који ризикују своје животе како би спасли туѓе.
  • Вавилон Берлин (2017)

    image
    Берлин во лудите 1920-ти е метропола за талентираните и амбициозните. Но, зад блескавата површина, осиромашените маси се стремат кон подобар живот. Тоа е време на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.