рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 6.7/10
(3 гласови)

Содржина

Драма. Цхристина (С. Тестуд) може покретати још само мишиќе лица. Млада је и, да није болести, била би пуна живота. Жељна је живота каквим живе њезини вршњаци, завидна онима којима је доступно све оно што она не може имати. Полази на ходочашќе у Лоурдес, испуњена надом, ишчекујуќи чудо... Ова драма снимљена је готово као документарни филм, споре радње, дугих кадрова, с јунакињом која је једна од многих на истоме путовању, с истом надом, у истом ресторану на заједничком оброку, с пратњом која им је неопходна. Филм је потресан управо зато што је суздржан и без патетике.
Филм је освојио више награда за сценариј и режију (Аустрија, Севилла, Гулдбагге, РиверРун...), а на фестивалу у Венецији ауторица Јессица Хауснер освојила их је чак четири: Бриан, ФИПРЕСЦИ, СИГНИС и Сергио Тросатти), а била је номинирана и за Златног лава. На Виенналеу у Бечу и у Варшави освојила је главне награде.
Врло је запажена и такоѓер вишетруко награѓена изврсна Сyлвие Тестуд, која је тако увјерљива у улози Цхристине да заиста вјерујемо како гледамо документарне снимке.

Слики

Лурд

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Koncert në vitin 1936 (1978)

    image
    Tells the story of tow artistes, they visite in the city of Lushnja and the way that the citizens of Lushnja treatet them.
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
  • Страх (1954)

    image
    Драма редитеља Роберта Роселинија из 1954. године, инспирисана животом научника Алберта Вагнера.Непозната особа почиње да прогања Албертову супругу Ајрин и да је...
  • Интервенција (2007)

    image
    Марк, порно ѕвезда која станува продуцент, е зависен од алкохол, дрога, коцка и секс. Џо е новозеландски комичар кој има проблеми со алкохолот, а Сара е поранешна...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.