рејтинг: 7.0/10
Оценка на корисникот: 8.6/10
(5 гласови)

Содржина

Прича о последњим данима епохе у Европи познате под именом "Белле Епоqуе" - времену бурних дешавања на подручју Балкана и припреме атентата у Сарајеву, измеѓу 1910. и 1914. године.
Основне историјске чињенице коришќење су као подлога за обликовање ове "драматичне комедије" о епохи с почетка прошлог века, која је у многим својим аспектима обрнута слика нашег времена с његовог краја.
Овај живописни и хумором зачињени филм о једном необичном времену и драматичним догаѓајима комбинованим с романтичним елементима мелодраме, пружа узбуѓење, уживање и праву биоскопску забаву.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Сјеќаш ли се Доли Бел (1981)

    image
    Шездесете у Сарајеву. Дино, младиќ из предграѓа, покушава да се разоноди филмовима који приказују искушења Запада; лекцијама из хипнозе и музиком, првенствено...
  • Вљубениот Шекспир (1998)

    image
    Младиот Шекспир, кој нема идеи ни пари, ја сретнува идеалната жена која го инспирира да напише една од своите најпознати претстави.
  • Човек од сенка (2018)

    image
    Приказна за Дик Чејни, најмоќниот потпретседател во историјата, и за тоа како неговите политики го смениле светот што го познаваме. Номиниран за осум „Оскари“,...
  • Како да бидеш латински љубовник (2017)

    image
    Откако по 25 години брак е оставен од неговата сопруга милионерка за помлад, еден маж кој направил кариера од заведување богати постари жени мора да се пресели...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.