рејтинг: 7.8/10
Оценка на корисникот: 8.6/10
(22 гласови)

СОДРЖИНА

Седам прича из краја које повезује лајт-мотив седам смртних грехова, на комичан начин третирају свакодневицу Новобеограѓана опседнутих својим ситним слабостима и воѓених страстима. Ништа људско им није страно и не либе се да прелазе границе моралног, будуќи да сваки од њих морал схвата на себи својствен начин.
Прича о седам смртних грехова, ипак, није морализаторска - она открива да и поред греха и грешака постоји тренутак прочишќења и искупљења јунака. Њихови животи нису у хришќанском смислу грешни, њихове слабости свакако су последица времена у коме живимо и на тренутак одражавају осеќај бесциљности.
Гордост, очајање у лењости, завист, гнев, среброљубље, разврат и неумереност у јелу и пиќу - то јесу библијски греси, али у савремено доба постају скоро апсурдни у контексту много горих и веќих цивилизацијских проблема.
Зато сценарио непрестано позива на смех - овладати својим страховима и проблемима, насмејати се себи у себи, бити аутоироничан, то је начин превазилажења сопствене боли. Јунаке боли то што им тако мало, а ипак довољно, недостаје да буду среќни.

Слики

Седам и по

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • Ана (2020)

  image
  Ана случајно го запознава Рафа и заедно тргнуваат на патување на кое ќе се обидат да го спасат од банкрот или можеби од нешто полошо.
 • Се викам Сара (2007)

  image
  Осамена и несреќна, Сара Винстон го направи првиот од дванаесет храбри чекори кон романса во клиника за лечење од алкохолизам, каде што го запозна Чарли, човекот...
 • Ријалити (2012)

  image
  Филм нас води у свет ријалити програма пратеќи лик наполитанског трговца рибом који решава да учествује у италијанском Великом брату. Сатирична слика Италије у...
 • Упатствата не се приложени (2013)

  image
  Валентин е локален плејбој кој безгрижно плови низ животот, но сето тоа ќе се промени кога една негова поранешна девојка ќе му донесе неколкумесечно бебенце за...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.