рејтинг: 7.9/10
Оценка на корисникот: 8.6/10
(25 гласови)

Содржина

Седам прича из краја које повезује лајт-мотив седам смртних грехова, на комичан начин третирају свакодневицу Новобеограѓана опседнутих својим ситним слабостима и воѓених страстима. Ништа људско им није страно и не либе се да прелазе границе моралног, будуќи да сваки од њих морал схвата на себи својствен начин.
Прича о седам смртних грехова, ипак, није морализаторска - она открива да и поред греха и грешака постоји тренутак прочишќења и искупљења јунака. Њихови животи нису у хришќанском смислу грешни, њихове слабости свакако су последица времена у коме живимо и на тренутак одражавају осеќај бесциљности.
Гордост, очајање у лењости, завист, гнев, среброљубље, разврат и неумереност у јелу и пиќу - то јесу библијски греси, али у савремено доба постају скоро апсурдни у контексту много горих и веќих цивилизацијских проблема.
Зато сценарио непрестано позива на смех - овладати својим страховима и проблемима, насмејати се себи у себи, бити аутоироничан, то је начин превазилажења сопствене боли. Јунаке боли то што им тако мало, а ипак довољно, недостаје да буду среќни.

Слики

Седам и по

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Бизнис со вафли (2015)

    image
    УЛИЦА ВАФЛА је истинита прича о Џимију Адамсу, потпредседник фонда од 30 милијарди, који губи посао и почиње да ради као келнер. Тако упознаје Едварда, бившег...
  • Мапе до звезда (2014)

    image
    Хавана Сегранд је очајна средовечна глумица која везама покушава да доѓе до главне улоге у римејку филма у коме је њена мајка играла пре много година. Око ове...
  • Како да бидеш латински љубовник (2017)

    image
    Откако по 25 години брак е оставен од неговата сопруга милионерка за помлад, еден маж кој направил кариера од заведување богати постари жени мора да се пресели...
  • Правилото на Џорџа (2007)

    image
    Млада проблематична жена ја праќаат да живее кај баба ѝ преку лето. Таа крие тајна која би можела да го раздвои нејзиното семејство.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.