poster

I Lost My Body

I Lost My Body (2019)

Режисер: Jeremy Clapin

рејтинг: 7.6/10

Содржина

In a Parisian laboratory, a severed hand escapes its unhappy fate and sets out to reconnect with its body. During a hair-raising escapade across the city, the extremity fends off pigeons and rats alike to reunite with pizza boy Naoufel. Its memories of Naoufel and his love for librarian Gabrielle may provide answers about what caused the hand's separation, and a poetic backdrop for a possible reunion between the three. Based on Guillaume Laurant's novel "Happy Hand."

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Безвременската Аделајн (2015)

    image
    Инспиративна љубовна приказна со Блејк Лајвли, Харисон Форд и Михаил Хуисман, во која костимите се креација на модните куќи Диор и Гучи. Во 30-те години од...
  • Секој Ден (2018)

    image
    Срамежлива тинејџерка се заљубува во дух кој секое утро се буди во некое друго тело.
  • Поштујемо завете (2021)

    image
    Организаторица вјенчања Хазел суочена је с врло кратким роковима након што добије задаќу организирати савршено вјенчање за своју сестру.
  • Планина Броукбек (2005)

    image
    Два младиќа, ранчер и каубој који учествује на родеу, среќу се 1963. године и неочекивано улазе у везу за цео живот. Свет у коме су роѓени још једном се убрзано...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.