сезона: 1

епизода: 10 - I POSLIJE TITA, TITO

Содржина

Посљедња епизода серије доноси низ скриваних досјеа о ликвидацијама хрватских емиграната, меѓу њима и Инина директора Стјепана Ѓурековиќа: како је Служба државне сигурности (бивша Удба) врбовала убојице, како су се припремале акције те тко је, најважније, одобравао атентате! Тако у пресуди Вишега њемачког суда у Мüнцхену, прешуќиваној у нас, дословце стоји: 'До Титове смрти 1980. године он је особно доносио потребне одлуке. Након тога су за наредбе ликвидација били задужени носитељи политичких функција у оквиру појединих извршних комитета Савеза комуниста'.
На крају серије открива се и како су се Удба и КОС (војна контраобавјештајна служба) плански укључиле у процес распада Југославије и стварања националних држава! Први циљ: бити амнестиран за све дотадашње злочине. Други циљ: заузети позиције у новом систему, задржати повластице те утјецај на политичко-господарске токове. У том контексту аналитичари тумаче и чињеницу да је др. Фрањи Туѓману хрватска (републичка) Служба државне сигурности још 1987. - далеко прије него осталим политичким затвореницима - издала путне исправе!
Сценариј и адаптација играних сцена: Андреј Рора
Синопсис: Обрад Косовац
Производња: Интермедиа група за ХТВ, 2012.

Слики

Југословенске тајне службеЈугословенске тајне службеЈугословенске тајне службеЈугословенске тајне службеЈугословенске тајне службеЈугословенске тајне службе

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.