рејтинг: 7.9/10
Оценка на корисникот: 10/10

Животиње воле, тугују, варају и долазе до различитих изума - баш као и људи. Нова генерација шпијунских камера открива колико смо слични.
Колико се разликујемо од својих животињских роѓака? Животиње показују емоције изненаѓујуќе сличне људским. Остварују и врло сложене односе, било меѓусобно или с припадницима других врста. ББЦ-јева документарна серија истражује те фасцинантне сличности.
Свака епизода описује један аспект живота који је и нама добро познат - љубав, интелигенцију, пријатељство и несташност. Упознајте тете слонице које дјелују као примаље, мужјаке птица вртларица који скупљају разне ситнице како би импресионирали женке, воденкоње који иду на педикуру, мајмуне који се опијају и праве неред те чимпанзе полицајце који прописују законе.
Забавне снимке здружене су са знанственим подацима који нам пружају увид у фасцинантне облике животињског понашања. Серија открива неке од најимпресивнијих тренутака у природи, али уједно нас подсјеќа на бит властите људскости.
У овој епизоди истражујемо животињске емоције у свим њиховим облицима: од љубави и оданости у слоновској обитељи до расплесаних рајских птица и кокетних поларних медвједа.
Како би нам показали колико су нам животиње заправо сличне, аниматронички шпијуни инфилтрират ќе се у њихов свијет и омогуќити нам да истражимо њихове сложене емоције. Шпијунско штене спријатељит ќе се с чопором дивљих паса, показујуќи нам како изгледа мајчинска љубав у тој врсти. Бит ќе ту и опасних сусрета с лавовима и слоновима. Шпијунско младунче крокодила открит ќе изнимну оданост крокодилске мајке која младунце у устима носи у ријеку. Шпијунску чапљу и шпијунску корњачу замало ќе прегазити слонови док буду снимале крдо које обасипа љубављу новороѓено младунче. Шпијунски мајмун наќи ќе се меѓу више од 120 разузданих лангура и открити како мајмуни тинејџери комично увјежбавају чување младунчади...

Се прикажува на каналите:

EXP Natyra  

Беше на каналите:

BBC Earth  ZDF  RTL Living  RTL Kockica  HTV1  

Следна епизода:

денес
12:55
Spy in the Wild
денес
05:10
Spy in the Wild
Утре
13:00
Spy in the Wild
Утре
05:35
Spy in the Wild
Препораки
  • Како се прави? (2001)

    image
    Да ли вас је икад занимало како су ствари које свакодневно користите направљене? Погледајте овај документарац који вам ќе вам открити све делове процеса стварања...
  • World Heritage

    image
    Just like you can't have a tree without roots, you can't have a place or people without heritage. The heritage of a place not only defines it but also tells you...
  • Скривена Индија (2015)

    image
    Индија је земља у којој живи преко милијарду људи. Она је део старог света који има блиставу будуќност. Можда се чини да у њој нема много места за дивље...
  • TGR Leonardo

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.