poster

Шпијун у дивљини

Spy in the Wild (2017)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: John Downer

рејтинг: 7.9/10
Оценка на корисникот: 10/10

Животиње воле, тугују, варају и долазе до различитих изума - баш као и људи. Нова генерација шпијунских камера открива колико смо слични.
Колико се разликујемо од својих животињских роѓака? Животиње показују емоције изненаѓујуќе сличне људским. Остварују и врло сложене односе, било меѓусобно или с припадницима других врста. ББЦ-јева документарна серија истражује те фасцинантне сличности.
Свака епизода описује један аспект живота који је и нама добро познат - љубав, интелигенцију, пријатељство и несташност. Упознајте тете слонице које дјелују као примаље, мужјаке птица вртларица који скупљају разне ситнице како би импресионирали женке, воденкоње који иду на педикуру, мајмуне који се опијају и праве неред те чимпанзе полицајце који прописују законе.
Забавне снимке здружене су са знанственим подацима који нам пружају увид у фасцинантне облике животињског понашања. Серија открива неке од најимпресивнијих тренутака у природи, али уједно нас подсјеќа на бит властите људскости.
У овој епизоди истражујемо животињске емоције у свим њиховим облицима: од љубави и оданости у слоновској обитељи до расплесаних рајских птица и кокетних поларних медвједа.
Како би нам показали колико су нам животиње заправо сличне, аниматронички шпијуни инфилтрират ќе се у њихов свијет и омогуќити нам да истражимо њихове сложене емоције. Шпијунско штене спријатељит ќе се с чопором дивљих паса, показујуќи нам како изгледа мајчинска љубав у тој врсти. Бит ќе ту и опасних сусрета с лавовима и слоновима. Шпијунско младунче крокодила открит ќе изнимну оданост крокодилске мајке која младунце у устима носи у ријеку. Шпијунску чапљу и шпијунску корњачу замало ќе прегазити слонови док буду снимале крдо које обасипа љубављу новороѓено младунче. Шпијунски мајмун наќи ќе се меѓу више од 120 разузданих лангура и открити како мајмуни тинејџери комично увјежбавају чување младунчади...

Се прикажува на каналите:

BBC Earth  

Беше на каналите:

EXP Natyra  ZDF  RTL Living  RTL Kockica  HTV1  

Следна епизода:

петок, 28 јуни 2024
22:00
ШПИОН ВО ДИВИНАТА 2, Еп. 1
сабота, 29 јуни 2024
02:45
ШПИОН ВО ДИВИНАТА 2, Еп. 1
Препораки
 • ТВ календар

  image
  ТВ календар, једна од најдуговјечнијих емисија на Хрватској телевизији, први је пут емитиран на Радио-телевизији Загреб у суботу 3. сијечња 1976. у 15.30, прије...
 • Зашто мрзимо (2019)

  image
  An exploration into the human condition for hatred and how we can overcome it.
 • Abenteuer Leben Spezial (2012)

  image
 • Записи

  image
  Документарна емисија.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.