Дама Јуди Денцх, страствена љубитељица дрвеќа и орангутана, запутила се у луду пустоловину на Борнео, треќи највеќи оток на свијету, како би истражила једну од најстаријих и најспектакуларнијих прашума и упознала њезине чаробне животиње.
Јуди прво креќе дубоко у једну од ријетких преосталих нетакнутих прашума у југоисточној Азији с необично богатим животињским свијетом и највишим тропским стаблима у свијету - највише је управо овдје недавно откривено и протеже се више од стотину метара увис. Јуди ќе се на једно од тих стабала чак попети.
Сваки дан доноси јој нови чудесан дотицај са животињама. Доживљава блиске сусрете с орангутанима, малајским медвједима, слоновима и кљунорошцима. Издалека види невјеројатне летеќе створове попут необичног лебдеќег сисавца кубонга који може прелетјети више од стотину метара. Ту је и више од милијун шишмиша, балегар зван Боб и змија којој је надјенула име Јамес Бонд. Присутна је кад прашума ноќу оживи. Кукци су овдје меѓу најразноликијима у свијету: има их до 80.000 врста, што је готово десетина укупног броја на планету. Спушта се низ Кинабатанган, једну од највеќих ријека на Борнеу. Одлази у необичан лов на крокодиле гдје људи руком извлаче младе крокодиле из ријеке, а с одраслим се јединкама хрвају - све у име знаности. На крају истражује чаробан подморски свијет - шуме кораља које опасују обале овог дивног тропског отока.
Ово је чаробна пустоловина у дивљини, али истражује и Јудин жар за очувањем природе, који дијели с пријатељем, природословцем Давидом Миллсом. Дознат ќе колико је прашума важна као плуќа свијета, како нам животиње помажу одржавајуќи здравље тог јединственог околиша и како спашавају планет.

Беше на каналите:

HTV1  

Препораки
  • Па то су Ирвинови! (2018)

    image
    Обитељ Ирвин наставља истраживање Стевеа Ирwина. Обитељ Ирwин, Террy, Бинди и Роберт, одају почаст оставштини Стевеа Ирwина путем свог рада у големом аустралском...
  • Природни рај - неприпитомљени планет (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Шпијун у дивљини (2017)

    image
    Животиње воле, тугују, варају и долазе до различитих изума - баш као и људи. Нова генерација шпијунских камера открива колико смо слични. Колико се разликујемо од...
  • Светот на природата (1983)

    image
    Награѓена серија која слави многа чуда природе са драматчним причама дивљег света широм земље. Позната документарна серија која је почела с приказивањем далеке...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.