Потрага за идентитетом главне шеснаестогодишње јунакиње, Бебе, окосница је свих дешавања у серији "Приѓи ближе", а серија је специфична и по томе што је по први пут раѓена по примењеној методологији - едукација кроз забаву.
У центру приче налази се Беба која живи са родитељима у Београду и проживљава слатке муке одрастања. Њено виѓење света је младалачки иронично и прожето поп-културним референцама - од музике, књига и моде - до "Фејсбука".
Уредник серије Тамара Вешковиќ каже да је циљ серије "Приѓи ближе" подизање нивоа свести и знања. "Едукативни садржаји су суптилно уткани у серији, а главни актери серије су тинејџери", рекла је Вешковиќева на коференцији за новинаре у Галерији РТС-а.
Екипа која је радила на серији је бројна, а младим људима смо оставрили сан да заиграју у играној серији на телевизији, додала је уредница серије.
Серија јесте прича о љубави. Првенствено, прича о љубави меѓу људима, о меѓуљудским односима и проблемима у меѓуљудским односима. Тинејџерска групација, која је овде узета као центар пажње је заправо само једна метафора општег друштвеног контекста.

Беше на каналите:

RTS2  RTS1  RTS SVET  

Препораки
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Призори из брачног живота (2002)

    image
    Драмска серија редитеља Данила Вукотиќа у којој главе улоге играју Милица Милша, Марко Живиќ, Милан Чучиловиќ...
  • Auf Streife – Die Spezialisten (2015)

    image
  • Блеја

    image
    Блеја је кратка играна структура у трајању од десетак минута, у којој пратимо свакодневна дешавања у улазу једне стамбене зграде у Београду. Осамнаестогодишњаци...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.