poster

Поново роѓен

Kış Güneşi (2016)

Драма | Турција
Режисер: Deniz Kološ, Murat Onbul

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.6/10
Оценка на корисникот: 9.3/10
(13 гласови)

Прича почиње на прослави осмог роѓендана близанаца Метеа и Ефеа. На прослави су и њихова мајка Лејла, отац Харун и његова два пословна партнера, Мазхар и Јакуп те Јакупова жена и кќи Нисан. Јакуп једини зна за тајну аферу измеѓу Лејле и Мазхара. Док се Ефе игра скривача у врту, види мајку како се љуби с Мазхаром. Жели то открити тати, али на прослави нема за то прилику.

Три пословна партнера, Харун, Јакуп и Мазхар, морају донијети одлуку у вези с твртком која би могла значити велику прекретницу у њихову пословању. Понуѓен им је врло уносан посао кријумчарења оружја преко твртке, али Харун се тому јако противи. Харуна хитно зову из уреда и он нагло одлази не примијетивши да му се Ефе скрива у ауту. Ушуљао се у ауто да би рекао тати за мамин прељуб. Ефе погрешком бива увучен у замку за његова оца. Атентатор Кадим, којега је унајмио Јакупов корумпирани полицијски заповједник да му одраѓује прљави посао, чека да наиѓе Харунов ауто. Кад се напокон појави, убојица га пресретне и одгура с цесте. Ауто се стровали низ падину и отац погиба, али Ефе испада из возила прије него што падне у воду. Кадим примијети Ефеа и његов му послодавац нареди да убије и дјечака, али он се оглуши о ту заповијед и оставља Ефеову јакну као доказ да је погинуо. Кадим потајно одведе дјечака Исмаилу, алкохоличару који му дугује новац од коцкања. Ефе се ничега не сјеќа. Кадим обеќава да ќе се вратити по Ефеа, али дотад се Исмаил и његова жена морају бринути за дјечака и одгајати га као властитог. Ефе је Кадиму важан јер ќе му послужити као осигурање ако му се нешто догоди. Ефе се пробуди и кажу му да му се обитељ утопила у мору и да мора остати с Исмаилом, његовом женом Фатмом и њиховом кќери Надиде.

Ефе одраста у поштеног и драгог човјека који воли своју замјенску мајку Фатму и сестру. Његов најбољи пријатељ Бурак ради с њим на обитељском рибарском броду и сваки се дан суочавају с изазовима које им доноси море како би зарадили за живот. Ефе живи скромно и, иако јако воли своју обитељ, осјеќа да му нешто недостаје. Не може престати мислити о томе откуд долази и тражи ли га уопќе итко... Убрзо након несреќе његова мајка Лејла удаје се за свог љубавника Мазхара, пословног партнера њезина некадашњег мужа. Двадесет година послије „Хармазја“ слови као велика твртка. За разлику од свог скромног брата Ефеа, Мете одраста у хладног, амбициозног и себичног младиќа. Преузима очево партнерство у твртки и ожени се с Јакуповом кќери и заједничком пријатељицом из дјетињства, Нисан. Немају сретан брак и он се своди на пословни договор који је под контролом осталих чланова обитељи. Нисан силно жели имати дјецу и даје све од себе да одржи свој брак те није свјесна да је Мете вара с њезином најбољом пријатељицом Седом...


О ликовима:

ЕФЕ (ШУКРУ ОЗЈИЛДИЗ)

Човјек у касним 20-има, згодан, паметан и марљив. Ефе је топла и лојална особа. Не сјеќа се ничега из своје прошлости, а речено му је да му се обитељ утопила. Посвојили су га сиромашни људи, а он ради као рибар како би уздржавао обитељ. Јако му је стало то његове замјенске мајке Фатме и сестре Надиде. Прихваќа ту обитељ као своју.

МЕТЕ (ШУКРУ ОЗЈИЛДИЗ)

Човјек у касним 20-има, згодан, себичан и пун себе. Мете је остао без брата и оца који су погинули у прометној несреќи кад је био мален. Након несреќе, његова се мајка преудаје за очева пословног партнера Мазхара. Претвара се да је прихватио тај брак и свог очуха. Никад није преболио губитак свог брата близанца Ефеа и сваки му дан недостаје. Жилав је и увијек се држи на дистанци. Не воли своју жену Нисан, али боји се да би растава наштетила обитељском послу. Вара жену с њезином најбољом пријатељицом Седом.

НИСАН (АСЛИ ЕНВЕР)

Она је Сумруина и Јакупова кќи и Метеова супруга. Нисан има око 25 година, профињена је, лијепа и невина. Послушна кќи и супруга. Мајка ју је учила да скрива своје осјеќаје од оца који иначе лако плане и превише је заштитнички настројен. Нисан је пријатељица браќе близанаца из дјетињства, а посебно је била блиска с Ефеом. Тешко је поднијела његову наводну смрт и зато криво тумачи своје осјеќаје према Метеу као оне љубавне. Њихов је брак више-мање само пословни договор измеѓу родитеља. Несретна је и жуди за љубављу и пажњом.

ЛЕЈЛА (ШЕНАЈ ГУРЛЕР)

Она је Ефеова и Метеова биолошка мајка. Лејла зна како треба с мушкарцима. Вара свог мужа Харуна с његовим пословним партнером Мазхаром. Убрзо након што Харун погиба, Лејла се преуда за Мазхара. Суочава се с тугом због губитка сина тако што је потискује. Никада не спомиње несреќу, не одлази на гробље и не говори о Ефеу. Као да Харун и Ефеникад нису постојали.

МАЗХАР (МАХИР ГУНШИРАЈ)

Има 50-60 година и он је Лејлин други муж. Мазхар је започео аферу с Лејлом прије Харунове погибли. Дубоко је заљубљен у њу и обоје су сретни у браку. Мазхар је Јакупов и Харунов пословни партнер. Иако старији и даље је врло привлачан мушкарац. Лијепо се облачи, профињен је, начитан и зна стране језике. Има добар укус и живи луксузно.

Препораки
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • У клинчу (2022)

    image
    Серија "У клинчу", настала у заједничкој продукцији Радио-телевизије Србије и продукцијске куќе "Режим" искрена је прича о одрастању, о тренуцима у којима млади...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.