Пустолов Ед Стаффорд, први човјек који је преходао Амазону од извора до ушќа, враќа се на Дисцоверy Цханнел с новим изазовима. У свакој од шест епизода Ед на десет дана одлази на изолирану локацију гдје може изгубити живот у року од неколико сати. Потпуно је препуштен сам себи и неќе имати никаквог контакта с било ким из вањског свијета. Све што има је камера којом се снима и пар кратких хлача.
Ед ќе у беспуќима Гватемале, Намибије, Норвешке, Филипина, Патагоније и Монголије провести по 10 дана потпуно сам, само са својом видео опремом, без хране и воде, чак и без ножа. Он мора доказати да може свладати изазове било каквог окружења само у друштву своје камере.
Пустиња Гоби у Монголији показала се као највеќи и најтежи изазов за Еда, открит ќемо само да га је један јеж спасио од глади.
Ед вас савјетује што треба прво учинити ако се изгубите у дивљини: "Стати. Онога тренутка када схватите да сте се изгубили сједните и дубоко удахните. Посљедња ствар коју желите направити је нагаѓати гдје се налазите и онда кренути у непознатом смјеру, на тај ќете се начин само још више изгубити. Када се смирите, прво што требате учинити је истражити неколико различитих смјерова у потрази за било којом познатом точком која би вам могла помоќи. Полако, али сигурно, можете слагати коцкице о свему што знате и на тај начин вратити контролу над ситуацијом. Велике су шансе како ќете након неколико покушаја у различитим смјеровима пронаќи прави пут или нешто што ќе вам помоќи да се оријентирате. Но, добра ствар код ове методе је чак и ако не можете пронаќи прави пут и доќи до помоќи – овај је начин приступања ситуацији одличан за почетак вашег преживљавања. Можете открити изворе воде, изворе хране и материјале потребне за склониште. Све ове информације могу бити од пресудне важности ако се у наведеној ситуацији наѓете на неки дужи период."
И како знати је ли вода питка: "Сваки извор који извире директно из тла је врло вјеројатно чист, с обзиром да није имао прилику покупити нечистоќе, те је прошао процес филтрирације кроз стијене и земљу. У недостатку извора из тла, побрините се да вода брзо тече и да је чиста. Но, код конзумације непрочишќене воде из ријеке увијек постоји одреѓена доза ризика - никад не знате да ли је узводно угинула каква животиња, те је на тај начин контаминирала.

Беше на каналите:

Discovery Channel  

Препораки
  • Преживљавање - Голи и уплашени (2013)

    image
    Дисцоверy Цханнел приказује реалитy схоw у којем су пар потпуних странаца, једна жена и један мушкарац, остављени на одабраној локацији без хране, воде и одјеќе....
  • Secrets of the Whales (2021)

    image
    Filmed across three years in 24 locations, the 4-part event series it's a profoundly personal saga, venturing deep into the world of whales to reveal life and...
  • На пат со Гордон, Џино и Фред (2018)

    image
    Гордон, Гино и Фред, три велика свјетска кухара, упустили су се у кулинарску авантуру по старом континенту. Тијеком турнеје представит ќе кухиње, а и своја...
  • Светски патник

    image
    Секоја земја која сум ја посетил во мојот живот ме освоила на свој начин и секаде сум неаучил нешто ново и интересно. Во оваа епизода ќе ви ги прикажам 10 – те...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.