Број на епизоди: 3

Содржина:

Љубав. Част. Непослух. Једна од најомиљенијих британских телевизијских серија враќа се на мале екране с новом глумачком поставом: у раскошној продукцији разоткрива цијелу повијесну епоху и тајне које тињају иза затворених врата. У љето 1930. обитељ Белламy заувијек је напустила свој дом у лондонској четврти Белгравиа. У празној куќи одана собарица Росе Буцк присјетила се њезиних сабласти, повијести, љубави и људских судбина које је обиљежила. Посљедњи је пут за собом затворила куќна врата и отишла својим путем - но срце је остало. Године 1936. Росе се игром судбине враќа на број 165 улице Еатон Плаце. Код нових ќе власника радити као домаќица. Сир Халлам и леди Агнес Холланд повратници су из Wасхингтона, гдје је Халламу управо истекао дипломатски мандат. Но уочи Другог свјетског рата времена се мијењају. Послуга више није ни јефтина ни послушна: пред Росе је велик посао. У бијелому је свијету дотле бурно: Едwард ВИИИ. ступио је на пријестоље, фашизам узима маха и Еуропа се полако, али сигурно котрља према катастрофи. У господскому свијету обитељске куќе главарска част припада леди Мауд Холланд. Недавно је обудовјела, но за своје је године итекако крепка. На повратку из Индије одлучила се настанити у Еатон Плацеу, иако су се њезин син и његова прелијепа жена ондје веќ окуќили. Једва се познају, но сад силом прилика унаточ меѓусобну зазору морају живјети под истим кровом. Прикључује им се и млада леди "Персие" Тоwyн, сестра леди Агнес из Wалеса, која улази у лондонско високо друштво. Истакнут положај у аристократском свијету тијесно повезује обитељ с политичким животом и британским двором, што је каткад и незахвална повластица. У послузи уз Росе раде г. Притцхард, живчани батлер антиалкохоличар, каризматични возач Харрy Спарго, даровита кухарица гѓа Тхацкераy, разметљива млада судопера Ивy и повучена собарица Рацхел. Г. Амањит, Маудин одани индијски тајник, нашао се у неодреѓену простору измеѓу "оних горе" и "оних доље". Отмјена раскош господске доколице и радничка свакодневица послуге два су строго одвојена свијета. Но ускоро откривамо да оба скривају лабиринт тајни, лажи и саблазни. Нова ББЦ-јева серија нуди сувремену интерпретацију односа измеѓу господе и послуге у складу с друштвеним обичајима 30-их година 20. стољеќа. Прекрасно снимљене узбудљиве приче и звјездана глумачка постава гледатељима јамче врхунски телевизијски доживљај.

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Јадници (2018)

    image
    Телевизијска адаптација класичног романа Виктора Хугоа. Серија прати животе и меѓусобне односе неколико француских ликова у двадесетогодишњем периоду раног 19....
  • Дедвуд (2004)

    image
    Година је 1876. а место дешавања Блек Хилс у Јужној Дакоти. У доба пљачкања и похлепе, најуноснија златна грозница у америчкој историји привукла је мноштво...
  • Истраге ваздухопловних несреќа (2003)

    image
    Авионске несреќе приказује ову и друге приче о невероватним опстанцима и срцепарајуќим катастрофама неких од најтрагичнијих инцидената у историји авијације.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.