poster

Живот на Марсу

Life on Mars (2008)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.2/10
Оценка на корисникот: 9.6/10
(7 гласови)

Америчка адаптација ББЦ-јеве серије о детективу из 21. стољеќа, који се на неки непознати начин врати у седамдесете.
Гдје сте ви били 1973.? Њујоршки детектив Сам Тyлер (Јасон О'Мара) наѓе се у културолошком вртлогу немирних времена Вијетнамског рата, Wатергатеа, женске еманципације, борбе за права црнаца и хомосексуалаца - без мобитела, рачунала и МП3 плаyера. У прошлост се врати изненада, након што га 2008. године удари ауто док је прогонио криминалца. Свим силама се труди схватити што му се догодило и како се може вратити "куќи".

Што се точно догаѓа? Као да се Сам нашао на другом планету. То је попут Дивљег запада: неконтролирани криминал, поткупљени полицајци... Коме може вјеровати? Присиљен навикнути се на друкчији морални кодекс и без високотехнолошких помагала у борби против криминала, Сам долази у сукоб са својим новим шефом у 125. постаји, поручником Генеом Хунтом (Харвеy Кеител), који се радије служи шакама него што рјешава злочине. Хунт, којега његови људи обожавају, труди се крити хуманост испод грубог понашања и сјајних инстинката, за разлику од Самовог политички коректног приступа. Али њих двојица невољко творе сјајан тим, свидјело им се то или не.
Ту су и други припадници 125. постаје. Детектив Раy Царлинг (Мицхаел Империоли), крупни, опаки тип у сталном сукобу са животом. Раy је сексист, али је увијек добар кад загусти. Прије Самовог доласка је Раy био златни дечко постаје и први Генеов човјек, али сад се мора надметати са Самом за Генеово одобравање.
Анние Норрис (Гретцхен Мол) је припадница Женског полицијског бироа. У вријеме кад су жене у полицији обављале само најједноставније задатке, најинтелигентнија је у постаји. И не нада се да ќе јој се остварити сан да постане права полицајка. Сад се бори против сексизма оног времена, но Сам се њој обраќа за помоќ при сналажењу у тој новој стварности.
Млади детектив Цхрис Скелтон (Јонатхан Мурпхy) је добар момак који се покушава снаќи у бескомпромисном свијету, али засад је на страни Генеа и Раyа. Импресионира га Самово размишљање, али га то и доводи у сукоб с Генеом и његовом старом школом.
Године 2008. Сам је био заљубљен у Маyу Даниелс (Лиса Бонет). Иако се Маyа и Анние никад неќе упознати, Анние је угазила пут Маyи да постане права полицајка. Настаје занимљив љубавни трокут измеѓу Сама, Анние и његове жудње да се врати Маyи.
У Самовој згради живи Вјетрушка, слободоумна постхипијевска дјевојка која подучава Сама културолошкој револуцији која се одвија пред његовим запрепаштеним очима. Како ќе се Сам носити с тим и покушати остати врхунски детектив, истодобно се покушавајуќи вратити у 2008. годину? Можда ќе дознати да измеѓу Неw Yорка 1973. и 2008. и није тако велика разлика.

Препораки
  • Убице са крузера (2020)

    image
    Cruise Ship Killers is a true crime series that tells the stories of people who never returned home after taking a holiday on a cruise ship, featuring interviews...
  • Пошаљи ми СМС када стигнеш куќи (2022)

    image
    Each episode follows the case of an innocent woman who has been abducted, harmed or even murdered by someone on what was an otherwise average day in her life.
  • Марија Верн (2008)

    image
    Пошто јој је муж умро, инспекторка Верн одлучује да се пресели на живописно шведско острво Готланд и са двоје деце почне из почетка. Покушава да се избори с тугом...
  • Одељење за убиства: Сати пре убиства (2017)

    image
    За детективе, кључ за решавање најтежих убистава крије се у последња 24 часа живота жртве. "Одељење за убиства: Сати пре убиства" је истинита криминалистичка...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.