Čelične kočije

Steel Chariots (1997)

Режисер: Tommy Lee Wallace

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 4.6/10

Содржина

Спортска драма о обитељском и професионалном супарништву двојице браќе, возача тркаќих аутомобила. Спортска драма о обитељском и професионалном супарништву двојице браќе, возача тркаќих аутомобила.

Возач тркаќих аутомобила и звијезда актуалног НАСЦАР-овог првенства, Д.Ј. Туцкер (Бен Броwдер) круг прије завршетка важне утрке у Далласу губи наsор над возилом и страда у судару. Ненадано се озлиједивши и завршивши у болници Д.Ј. озбиљно угрози изгледе свог тима за освајање првенства за што им је сада нужно потребна побједа у сљедеќој утрци у Талладеги. Д.Ј. вози за Туцкер Рацинг на чијем је челу његов отац Дале (Јохн Бецк). Дале пак за синову незгоду сумњичи млаѓег сина Бретта (Сцотт Гурнеy) који је брату тијеком утрке давао кључне упуте. Осјетивши се и сам одговорним Бретт почне размишљати о напуштању успјешног обитељског тима, премда у њему многи виде потенцијално најбољег возача Туцкерове екипе. Стога се у рјешавање спортских и обитељских проблема укључе Д.Ј.-ова и Бреттова мајка Цхарлотте (Роббy Преддy), те њихова врцкава сестра Јосие (Катхлеен Нолан), такоѓер љубитељица брзих вожња, али и проповједникова сина Франклина (Бриан Ван Холт)"

Октански Даллас, најкраќа је могуќа оцјена америчког ТВ филма Стеел Цхариотс из 1997. редатеља Томмyја Лееја Wаллацеа који се након неколицине кинопројеката (Халлоwеен ИИИ: Сеасон оф тхе Wитцх) специјализирао за телевизијску режију (Ит, Тхе Спрее). И заплет и ликови у спортској драми Стеел Цхариотс замишљени су као пилот епизода дуговјечног серијала. Иако серија није снимљена, Wаллацеов је филм занимљив приказ веома популарног америчког аутомобилистичког натјецања НАСЦАР (Натионал Ассоциатион фор Стоцк Цар Ауто Рацинг). Изврсна уводна и завршна секвенца с динамичним упризорењима стадионских утрка (НАСЦАР-ово се првенство, наиме, вози на овалним стазама унутар големих стадиона) дјелују изнимно увјерљиво и узбудљиво.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Besa e kuqe (1982)

    image
  • Mëngjese lufte (1971)

    image
  • Амерички нинџа 4 (1990)

    image
    Када је неколико агената ЦИА-е киднаповао бивши британски војник, садиста, послата су једина два човека која могу да помогну. То су америчке Нинџе, Џој Армстронг...
  • Амерички нинџа 3 (1989)

    image
    Амерички нинџа Шон Дејвисон тренира у Јапану, припремајуќи се за меѓународно карате такмичење. Меѓутим, оно што не зна јесте чињеница да је прави организатор...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.